HBO ‘ s geestelijke gezondheid waarschuwingen zijn wat TV-streaming diensten moeten

HBO is upping haar spel als het gaat om de geestelijke gezondheid van haar kijkers, met pre-aflevering inhoud waarschuwingen die hen te voorzien van links naar de geestelijke gezondheid ondersteunende diensten – in het bijzonder als de TV-show in kwestie toont potentieel activeren inhoud.

De naam “bumpers”, het scherm dia ‘s moeten worden ingevoerd voordat afleveringen van TV-shows, zoals The Sopranos, Meisjes, Barry en Euforie, als onderdeel van een intern initiatief te breken stigma rond geestelijke gezondheid – vermoedelijk zowel voor live-uitzendingen op HBO’ s TV-kanaal en de HBO-Nu online platform (via Verscheidenheid).

HBO ‘ s VP van de brand en product marketing, Jason Mulderig, zegt dat “HBO heeft altijd in de voorhoede van het vertellen van verhalen met complexe personages, van wie de een deal met een psychische aandoening, van De Sopranen tot Euforie, bevordering van het gesprek rond de verschillende facetten van de geestelijke gezondheid.”

Mulderig voegt toe: “We zeggen niet: ‘viewer discretie is geboden.’ We zeggen ‘viewer gesprek wordt aangemoedigd.'”

Het is ook een keurige knipoog naar de World Mental Health Day – oktober 10, en vandaag de dag op het moment van schrijven – een tijd waarin mensen over de hele wereld worden aangemoedigd om te spreken en hun ervaringen te delen en worstelt met psychische problemen.

Waarom is dit belangrijk?

Terwijl het is een gemeenschappelijk gezicht om te zien trigger waarschuwingen / inhoud mededelingen van tevoren van een TV-show of film, zijn ze meestal fungeren als een heads-up voor wat er zal worden afgebeeld in de show, eerder dan het verstrekken van informatie over hoe om te gaan met soortgelijke aandoeningen en ziekten in het echte leven.

Die waarschuwingen zijn meestal ook links naar beoordelingen boards zoals de Motion Picture Association of America (MPAA) of British Board of Film Classification (BBFC), met meer genuanceerde informatie wordt naar de productie-studio voor zelf – zoals de inhoud waarschuwingen geïntroduceerd voor 13 Redenen Waarom, een jaar na de show voor het eerst geland, of de disclaimer aan het begin van Netflix ‘ s nieuwe show, De Politicus, “voor hen die het moeilijk hebben met hun geestelijke gezondheid” (in de afbeelding hieronder). Pro-actief handelen door het HBO zelf, voor zowel TV-uitzendingen of on-demand streaming, was het niet een gegeven.

Netflix's The Politician is streaming now

Netflix is De Politicus is het streamen van nu

(Image credit: Netflix / TechRadar)

Hoewel geen enkele omroep of de content provider moet uit de weg te moeilijke thema ‘ s – en terwijl die van ons worstelen met mentale ziekte zeker willen onze ervaringen vertegenwoordigd – het is gemakkelijk te gebruiken geestelijke ziekte als een manier van upping dramatische inzet zonder na te denken over hoe het van invloed op (of reflecteert) het leven van de kijkers.

Een kleine verandering, om zeker te zijn, maar het is bemoedigend om te zien HBO denk over het welzijn van zijn gebruikers.