HTC Vive Kosmos komt naar de verenigde arabische emiraten met pre-orders starten binnenkort

Nog beter is dat die pre-order de headset met een voorsprong van de oktober release datum zal in aanmerking komen voor een 12-maanden abonnement op Viveport Oneindigheid voor gratis waarmee u onbeperkt toegang tot meer dan 600 games en apps – een abonnement dat zou kosten meestal AD 420 per jaar.
Volgens de specs vrijgegeven van HTC, de Kosmos zal beschikken over een 2880 x 1700 gecombineerd pixel resolutie – een 88% stijging ten opzichte van de oorspronkelijke Vive die had een 2160 x 1200 resolutie – een 90 hz refresh rate en een 110 graden field-of-view.
A Vive Cosmos with a Vive Cosmos External Tracking Mod attached to the front.
De hoofdtelefoon heeft zijn debuut gemaakt die dit jaar op de CES en is HTC ‘ s vierde headset na de originele HTC Vive, HTC Vive Pro en het onlangs uitgebrachte HTC Vive Richten dat het bedrijf verkocht in de richting van enterprise-gebruikers.
Terwijl de HTC Vive Kosmos lijkt een grote stap omhoog van de oorspronkelijke Vive dat het bedrijf weer uitgebracht in juni 2016 de grootste uitdaging is de Oculus Rift S. Oculus’ hardware heeft vergelijkbare specs, toegang tot veel van de games, toepassingen soortgelijke inside-out volgen en zal een beroep op dezelfde doelgroep.

(Image credit: HTC)
HTC zegt dat het zal meer mods voor de Kosmos in de toekomst en zal de release van hun tweede module in het eerste deel van 2020.
Waarom zou u uw nieuwe tracker-minder dan een VR headset compatibel met vaste basisstations? Goed, HTC niet precies te zeggen, maar doet zinspelen op het feit dat het basisstation een betere baan van het bijhouden van de controllers dan de headset heeft op zijn eigen manier – wat logisch is gezien de voorzijde van de oriëntatie van de camera ‘ s.

Aan HTC ‘ s eerste ‘modulaire’ headset

Het probleem hier is natuurlijk dat Oculus is de verkoop van de Kloof ‘ S voor duizend Dirhams goedkoper.Nog steeds, ondanks de aanzienlijke verschil in prijs, HTC won in de loop van vele critici met de originele HTC Vive headset ondanks dat kost bijna twee keer zo veel als de Rift – een prestatie kan herhalen met de Vive Kosmos.
De HTC Vive Kosmos is zeker meer gamer gericht, op papier tenminste, stapels mooi tegen de Oculus Rift S die eerder dit jaar werd uitgebracht op: Noch headset vereist het gebruik van externe trackers (in HTC ‘ s geval, base stations), maar beide vereisen een bedrade verbinding met een PC te werken.
HTC heeft aangekondigd dat de Oculus Rift S rivaal – de HTC Vive Kosmos – zal beschikbaar zijn voor pre-orders vanaf 24 oktober 2019 voor een prijs van AED 3,299 met de release datum op 14 November.
De eerste van deze mods, genaamd de Vive Kosmos Externe Tracking Mod, zal beschikbaar zijn bij de lancering en kunnen de headset om te werken met base stations.

(Image credit: Oculus)
Een Vive Kosmos met een Vive Kosmos Externe Tracking Mod bevestigd aan de voorzijde.

Gaat teen-tot-teen met de Oculus Rift S

Een aspect dat HTC wil om te spelen voor de lancering is de Kosmos’ veelzijdig mod-ondersteuning waarmee nieuwe functies van de headset in de toekomst.