Huawei heeft geen voornemen om in het datacenter operator business

Met de huidige economische scenario, zei hij dat de verwachting is om het datacenter faciliteit met minder investeringen en beschikbaar in een korte tijd, maar het doel is het verlagen van operationele kosten door het verzekeren van een hoge elektrische en operationele efficiëntie en vooral bouwen voor gemakkelijk wijzigingen/veranderingen.
Datacenter faciliteit is één laag van de vier lagen. Het datacenter faciliteit is de nodige infrastructuur die bevat elektrische en koeling infrastructuur, back-up systemen en management platform voor het hosten van de IT-infrastructuur.
Huawei ‘ s Netwerk Energie bedrijf richt zich op vijf aanbod – telecom-energie systemen, data center facility solutions, zonne-energie omvormers voor zonne-farms, on-board power systemen en power conversion systemen voor elektrische voertuigen.
“Twintig jaar geleden, HET was een support systeem, maar het is nu uitgegroeid tot een productie-systeem,” voegde hij eraan toe.
Bovendien, zei hij dat colocatie business groeit in een snel tempo als meer bedrijven kiezen voor kopen faciliteit als een service in plaats van ze in bezit te hebben.

Wat zijn de verschillende lagen in een datacenter?

‘S werelds grootste netwerk apparatuur fabrikant en tweede grootste smartphone fabrikant begonnen met de bouw van datacenters in het Midden-Oosten vanaf 2015 en meer dan 30MW van datacenters al opgeleverd en in aanbouw voor ongeveer 20 klanten in de samenwerkingsraad van de Golf landen (GCC).
“Zelfs in China, we verhuren de ruimte van andere aanbieders, ondanks het feit dat onze eigen,” zei hij.
Voor het eerst in vele decennia, Sainani zei dat meerdere technologieën convergerende op hetzelfde moment, Cloud, IoT, AI, big data, 5G en AI, en dit is het creëren van een “zeer unieke omgeving” waar bijna elk idee moet worden omgezet in een aanvraag.
In de nieuwe digitale economie, service providers, namelijk colocatie operators bieden datacenter faciliteit als een service.

20 klanten in de GCC –

In de nieuwe economie, alle lagen samen komen nieuwe diensten aan te bieden zoals IaaS, Paas, Saas, enz.
“Facility laag is Capex zwaar en is erg plakkerig. Het kan zeer snel worden veranderd en mensen hebben zeer zorgvuldig en voorzichtig te zijn bij het investeren in de faciliteit laag. Elke drie tot vijf jaar, zullen zij ruilen/upgraden van hun, maar u zult niet het veranderen van de inrichting van de infrastructuur om de drie tot vijf jaar,” zei hij.
“Meer en meer digitalisering is die aanleiding geven tot meerdere servers, opslag en connectiviteit. Consumenten beginnen te overwegen het kopen van deze it als dienst,” zei hij.
“Als een technologie provider wordt ook de colocatie aanbieder zelf, dan moet je concurreren met je klanten. Ik zou liever een technologie provider en hen bouwen voor klanten voor hun intern gebruik of het bedrijf in een datacenter colocatie exploitanten,” Sanjay Kumar Sainani, senior vice-president en chief technology officer van global data center solutions bij Huawei Technologies, zei in een exclusief aan TechRadar Midden-Oosten.
Huawei in het Midden-Oosten is een combinatie van haar eigen datacenters en lease colocatie ruimte, zoals in Dubai, zijn voor intern gebruik aan te bieden managed services aan haar klanten.
Voor enterprise bedrijven, Sainani zei dat Huawei biedt de technologie en de oplossingen van de faciliteit naar platform, de eerste drie lagen.
Ook verschillende IaaS, PaaS en SaaS-aanbieders moeten faciliteiten kunnen bieden om hun oplossingen en diensten. “Colocatie is het bieden van een betere waardepropositie in veel scenario’ s,” zei hij.

Mindere Capex en Opex

“De meeste datacenters gebouwd in het laatste decennium wordt op een maxed out of verouderd zijn en dit zorgt voor nieuwe uitdagingen voor onze klanten. Nieuwe applicaties zijn veeleisend datacenter faciliteiten in alle vormen en maten, van de rand van datacenters gehost in dichter bij de gebruikers van de grotere cloud datacenters,” zei hij.
Huawei heeft niet de intentie om een data centrum (colocatie) ondernemer en wil een datacenter facility technologie provider en bouwen datacenter faciliteiten voor telco ‘ s, bedrijven en overheden wereldwijd, een top bedrijf ambtenaar zei.
“Huawei is bouwen aan de toekomst van datacenters die zijn modulair en dus schaalbaar, zeer efficiënt met behulp van een combinatie van efficiënte power conversion en koeling systemen in combinatie met het gebruik van AI voor het optimaliseren van het energieverbruik door middel van de life-cycle. Datacenters kunnen worden gebouwd met beperkte TTM (time to market) met behulp van modulaire en prefab bouw,” zei hij.
De tweede laag is de IT-infrastructuur laag bestaande uit compute, storage en netwerk, ook wel bekend als de infrastructuur als een service (IaaS), terwijl het derde jaar, waarop de OS, is bekend als platform-as-a-service (PaaS) en de vierde laag is de apps en bekend als software as a service (SaaS).