Midden-Oosten, Afrika en Europa om zich te richten op de C-band en 2,6 GHz spectrums voor 5G

Telecom operators in de verenigde arabische emiraten – Etisalat en du – werk 5G in de C-band en 2,6 GHz.
Het WK vindt plaats van 28 oktober tot 22 November en wordt georganiseerd door de ITU te herzien en aan te passen radio regulations.
Met de C-band, gemiddeld, zei hij dat het kan oplopen tot 1,5 Km maar obstakels zoals hoge gebouwen, de dekking van de C-band kan oplopen tot 500 meter.
Van de 48 opdrachten, rond de 25% zijn van het Midden-Oosten en Afrika.
Ed zei dat mmwave is niet beschikbaar om te worden uitgerold in de regio en de Arabische landen zijn niet van plan om zich te concentreren op het nu, maar in de toekomst, ja.
In het Midden-Oosten, Nokia live met Zain in Saoedi-Arabië, die het begin van het Midden-Oosten de grootste 5G-netwerken met meer dan 2.000 5G-basisstations, STC in Saoedi-Arabië en du in de verenigde arabische emiraten.
Veel bedrijven over de hele wereld zijn stralend 5G over de bestaande 4G-infrastructuur als de uiteindelijke frequentie voor 5G ligt nog niet vast. Niet-zelfstandige betekent stralend 5G over de bestaande 4G infrastructuur en zelfstandige betekent stralend 5G over een speciale spectrum.
Het regelgevingspakket voor de telecommunicatiesector Authority (TRA) van de verenigde arabische emiraten is toegewezen de C-band (waar een satelliet-operatoren ook gebruik maken van deze frequenties) voor 5G implementatie in de verenigde arabische emiraten.
“Een operator kan krijgen tot 400MHz in de mmwave vergeleken met 200MHz in de C-band, maar de valkuil is dat de dekking zal zeer beperkt, tot 100 meter. Met geen obstakels, het bereik van mmwave kan oplopen tot 400 meter,” zei hij.

De populairste onderwerp van discussie

Tareq Al Awadi, executive director voor het beheer van spectrum op de TRA en de voorzitter van de Arabische Spectrum Management Group, vertelde TechRadar Midden-Oosten onlangs dat veel van de focus op de ITU zal worden op de C-band, afgezien van de mmwave.
Wanneer u wordt gevraagd of mmwave is van cruciaal belang voor 5G, zei hij dat het hangt allemaal af van de use cases.
Met de mmwave, hij zei het voordeel is dat het veel meer spectrum dan in de C-band.
Nieuwe frequentiebanden voor 5G implementatie is de heetste onderwerp van discussie als het ITU (Internationale Telecommunicatie Unie) leden samen op de Wereld radiocommunicatie Conferentie (WRC) 2019 in Egypte.
Nokia heeft 48 5G commerciële contracten wereldwijd en 12 van deze overeenkomsten met operators hebben van de commerciële activiteiten.
De C-band (3.4 GHz tot 3,8 GHz) en 2,6 GHz-frequenties zullen worden op grote schaal gebruikt door de telecom-operatoren in het Midden-Oosten, Afrika en Europa voor 5G-netwerken, Nokia ‘ s regionale CTO zei.
“In de VS, het begon met de millimeter wave (tussen 24GHz en 86GHz), maar in het Midden-Oosten, Afrika en Europa, is de C-band en 2,6 GHz-frequenties geven een grotere dekking en een bereik binnenshuis en het is beter in de C-band vergeleken met mmwave,” Aji Ed, CTO bij Nokia Midden-Oosten en Afrika, vertelde TechRadar Midden-Oosten.
Sommige landen in de Arabische Wereld hebben problemen met 3.4 GHz en 3,8 GHz, terwijl sommige landen zijn al begonnen op 700 mhz voor lagere bandbreedte en sommige landen, waaronder de Arabische landen, zijn ook geïnteresseerd in de L-band (1-2 ghz).
“C-band bieden een goede hoeveelheid van het spectrum voor 5G vergeleken met 4G LTE, maar als je kijkt naar specifieke scenario’ s, hotspots, zoals stadions en grote evenementen, waar veel hogere doorvoersnelheden of uploads nodig is in een beperkt dekkingsgebied, dan mmwave zal veel nodig,” Ed zei.