Sigma fp is ‘ s werelds kleinste full-frame spiegelloze camera, op een verleidelijke prijs

Japanse fotografie merk Sigma heeft aangekondigd dat de Sigma fp, de “‘s werelds kleinste full-frame spiegelloze camera”, is nu beschikbaar om te kopen en tegen een prijs die ziet er zeer concurrerend.

De langverwachte zakformaat camera kost $1,899 lichaam-alleen in de VS, en € 1,999 in het verenigd koninkrijk – dat komt uit op ongeveer AU$3,600, maar we wachten nog steeds op de officiële prijs een bevestiging in Australië.

Die prijs zet de Sigma fp op een lijn met de full-frame modellen van gevestigde spiegelloze merken, zoals de Sony Alpha A7 III, als ook relatieve nieuwkomers zoals de Nikon Z6 en Canon EOS R.

Vergeet niet de accessoires

De camera heeft een 24.6 megapixel Bayer full-frame sensor, en heeft een indrukwekkende video-specs – het is in staat om het 12-beetje van CinemaDNG RAW-video in 4K/24p naar een externe recorder via een USB 3.1 de haven.

Sigma heeft gekozen voor een modulair systeem voor de fp, met gebruikers in staat om functies toe te voegen zoals een flitsschoen, zoeker en een grotere handgreep aan hun schieten stijl en het optimaliseren van de camera voor foto ‘ s of video.

Sigma is nog niet bekendgemaakt, de prijs van de negen optionele accessoires die beschikbaar zijn, maar het is de moeite waard om de mogelijke extra uitgaven in gedachten als je met een gewicht tot het kopen van de fp.

Terwijl de specs zijn indrukwekkend, het is duidelijk dat voor Sigma, size matters. Op 370g de fp is zeer licht inderdaad, en op slechts 112.6 × 69.9 × 45.3 mm, Sigma beweert dat het ‘ s werelds kleinste full-frame spiegelloze camera.

De Sigma fp is het bedrijf de eerste camera omdat de SD-Quattro H terug in 2017, en het is opmerkelijk om gebruik te maken van een traditionele Bayer-filter in plaats van Sigma ‘ s eigen Foveon-sensor technologie, hoewel de berichten hebben gesuggereerd dat het bedrijf nog steeds van plan een Foveon-sensor L-mount full-frame camera in 2020.