Uitgaven in de gezondheidszorg groei van $750 miljard in 2020 is een grote kans voor medtech

En het zal de steun in niet alleen het verminderen van de kosten van de gezondheidszorg, maar ook het verbeteren van de resultaten voor de patiënten.
Digitale technologieën hebben de meeste invloed op gebieden zoals clinical trial management in termen van het medisch onderzoek en ondersteuning van de besluitvorming binnen de zorg-arena.
De groei in de uitgaven in de gezondheidszorg over de hele wereld is gevestigd te sputteren massaal in de nabije toekomst, de presentatie van de belangrijkste uitdagingen voor de overheid – maar ook grote kansen voor digitale hulpmiddelen en medische technologie.
En gebieden die Lux opmerkingen zijn relatief niche, maar nu zijn ingesteld om te spelen een veel belangrijker rol in de relatief nabije toekomst, zijn voorzien van een digitale therapeutics (software-gedreven evidence-based therapeutische interventies), en de interoperabiliteit van elektronische medische dossiers (EHRs) voor ziekenhuizen.
Nardev Ramanathan Ph. D, analist bij Lux Onderzoek en de hoofdauteur van het rapport, merkte op: “de kosten van de Gezondheidszorg steeds onhoudbaar, ontwikkelde economieën worden geconfronteerd met een snel vergrijzende samenleving, en zich ontwikkelende economieën zijn het zien van een snel groeiende middenklasse en vervolgens aan veranderende verwachtingen van de gezondheidszorg.”

Grote impact

Ramanathan beweerd: “Technologieën, zoals de gezondheid van de IoT, blockchain, kunstmatige intelligentie, robotica en virtual reality zal de impact op de gezondheidszorg van het ecosysteem.”
Een nieuw rapport van Lux Research schat dat de wereldwijde gezondheidszorg uitgaven te verhogen met 7,5% in 2020 (tot sterk af van de groei van 2,4% in 2015), wat betekent dat volgend jaar de groei alleen een plaats van maar liefst 0 miljard wereldwijd.
Lux voorziet ook in de gezondheidszorg wordt omgezet met behulp van digitale technologie waardoor de patiënt meer van een actieve partij “, waarvan de beslissingen en de kwaliteit van leven beïnvloeden productontwikkeling”, in plaats van een passieve ontvanger van zorg.
Lux merkt op dat dit soort ‘niet-duurzame’ groei groter zal zijn dan de jaarlijkse BBP-groei voor veel landen, waardoor de overheden mogelijk zal de strijd om het evenwicht van gezondheid budgetten – maar dat de ‘digitale transformatie van de gezondheidszorg’ zal helpen.
Het rapport voorspelt dat de digitale tools zal het verminderen van de kosten van de algemeen ervaren gezondheid problemen zoals diabetes, die kost momenteel iets op de melodie van ,3 biljoen wereldwijd, met dat bedrag dat naar verwachting zal verdubbelen in de komende tien jaar.