AMERIKAANSE bedrijven kunnen binnenkort in staat zijn om te verkopen aan Huawei weer

De regering van de VS naar verluidt klaar om te beginnen met het goedkeuren van aanvragen van bedrijven uit de VS voor licenties te verkopen “niet-gevoelige goederen” met de zwarte lijst Huawei.

Het Chinese bedrijf heeft bevroren uit de VS apparaat-en telecommunicatie-apparatuur markten voor meerdere jaren, en eerder dit jaar werd effectief op de zwarte lijst van Washington op de nationale veiligheid tuin.

De uitspraak beperkt Huawei ‘ s toegang tot de componenten en betekende de handsets niet meer zou ontvangen van updates voor het besturingssysteem Android van Google of de toegang tot de populaire toepassingen.

Huawei vergunningen

Hoewel Huawei werkt aan een eigen besturingssysteem en produceert haar eigen onderdelen (al maakt zijn eigen Kirin-processors), de afwezigheid van belangrijke diensten zoals Google Maps en de Google Play Store is een enorme klap in termen van het beroep van de apparaten in de Westerse markten. Ondertussen, de productie van componenten, zoals modems is een dure, arbeidsintensieve taak.

Amerikaanse technologie bedrijven hebben gelobbyd bij de AMERIKAANSE overheid te heroverwegen haar aanpak, met enkele set te verliezen belangrijke inkomsten als ze het niet kunnen leveren van Huawei.

De druk leek te betalen met de AMERIKAANSE bevestiging van sommige leveranciers zullen in staat zijn om zaken te doen met Huawei – zolang er geen nationale veiligheid risico. Echter, ondanks het ontvangen van meer dan 100 toepassingen, niemand had goedgekeurd-to-date.

Maar de New York Times zegt dat de regering van de VS is nu klaar om de thumps up, spoort bedrijven die handelen in niet-gevoelige items die gemakkelijk worden vervangen door een buitenlands alternatief toe te passen.

Dit zou een mate van zekerheid aan AMERIKAANSE bedrijven, maar het is onduidelijk welk product categorieën worden geacht veilig te zijn, en het is de moeite waard erop te wijzen dat de uitspraak is nog steeds effectief, wat betekent dat het kan worden afgedwongen weer als handelsbesprekingen kraam.

Huawei heeft hardnekkig ontkende alle beschuldigingen van wangedrag, terwijl de VS leverde het bewijs ter ondersteuning van haar beweringen dat het bedrijf networking apparatuur vormt een bedreiging voor de nationale veiligheid.

Via De New York Times