Wat Kmo ‘ s kunnen leren van de e-commerce giganten

Over de auteur
In werkelijkheid, de kleinere bedrijven zijn de echte drijvende kracht achter onze economie. Eén blik op de BRITSE cijfers blijkt waarom: kleine of middelgrote ondernemingen (Kmo ‘ s) in de private sector zorg tot 99,9% van alle bedrijven, in dienst van 60% van het personeelsbestand en het genereren van meer dan de helft van de totale omzet. Kmo ‘ s zijn niet alleen de motor, dat houdt onze economie vliegen, ze zijn meer dan de helft van het vliegtuig.

Steve Roberts is de Vice-President van de Omzet, het verenigd koninkrijk SMB op SAP Eens.
Empowerment van de opstelling van het Mkb naar meer efficiënte, productieve en winstgevende het potentieel heeft om een boost van onze economie. Het toepassen van gegevens en inzicht te maken haalbaar winsten van zelfs maar een paar procent over deze gebieden zal direct vertalen in meer Kmo ‘ s inhuren, groeiende en verblijf in het bedrijfsleven. Kleine verbeteringen die een enorme impact kunnen hebben wanneer ze worden uitgevoerd op een massale schaal.
Als voorbeeld, beschouw hoe kan dit gevolgen hebben voor de financiële afdelingen. Op een basis niveau, communicerende diensten kunnen bewegen van de naald op gebieden zoals KMO productiviteit, bijvoorbeeld door het inschakelen van het bedrijf auto ‘s te volgen tochten te voltooien onkostennota’ s, of het indienen van restaurant ontvangsten via een mobiele app. Met een automatisch, real-time feed van informatie, financiën teams kunnen zien van de uitgaven en de cashflow direct in een enkel dashboard, in plaats van via de verlieslatende analyse van de verslagen.
Nieuwe technologieën hebben een cruciale rol te spelen in het aangaan van deze uitdaging. Vandaag zijn we getuige van de geboorte van een steeds meer verbonden wereld, waarin de relatie tussen mensen, processen, dingen en informatie is snel aan het veranderen.

Het intellect revolutie

Wanneer iemand noemt de globale economie, het is gemakkelijk te voorzien in de wereld van big business. Glanzende wolkenkrabbers, mahonie boardrooms en cutthroat bedrijfsovername kan alle lente tot de geest—maar ze moeten niet onze eerste gedachte.
Natuurlijk, dit business model is ook zeer gunstig voor Amazon, zoals je zou verwachten van een Top 10 speler in de Fortune 500. Zodra een KMO komt in de Amazone ecosysteem, het is gemakkelijk voor de onderneming extra diensten te bieden, die allemaal zijn ontworpen om naadloos samen te werken.
Maar toch, finance teams kunnen nemen van de voordelen van deze apparatuur nog verder. Bijvoorbeeld, dankzij direct inzicht in de uitgaven, een niet-bestede opdrachtgever gastvrijheid begroting in één afdeling kon worden automatisch gemarkeerd voor herbestemming naar een andere, zodat een toekomstige gebeurtenis kan worden gemaakt, zelfs groter en beter.
We kunnen inspiratie halen uit de bloeiende wereld van e-commerce. Retail-giganten als Amazon en Alibaba hebben veranderd in de wereld door te opereren op ongekende schaal—in feite, Amazon nu netten de helft van alle online verkoop in de VS alleen al. Nog, deze bedrijven zijn ook steeds meer gebruik te maken van de massa van de markt mindset voor de ondersteuning van de B2B-wereld.

Het ondersteunen van Kmo ‘ s op schaal

Met de Kmo-begrijpelijkerwijs meer geïnteresseerd in het runnen van hun core business dan het onderzoeken en beheren van een heterogeen pakket van diensten aan, Amazon heeft een enorme markt voordeel—bijna een geboeid publiek in feite. Met duizenden kleine en middelgrote ondernemingen als een user base, heeft het bedrijf een fantastische basis om voort te bouwen op wanneer het zoekt naar nieuwe kansen in de markt.
Voor een MKB retailer Amazon nu bijna biedt een one-stop-shop—het aggregeren van een digitale winkelpui, levering logistiek—web services en meer, in een enterprise-partner. Dit maakt het leven eenvoudig en gemakkelijk voor Kmo ‘s, die kunnen profiteren van Amazon’ s schaalvoordelen te bereiken is een enorme markt, de operationele kosten te minimaliseren en naadloos groeien met de vraag.
Bovendien, kleinere bedrijven zijn goed geplaatst om te profiteren van de groeiende trend in de richting van externe, flexibel en freelance werk, waardoor meer operationele flexibiliteit, betere toegang tot talent en lagere uitgaven op het bedrijfspand. Het Mkb te helpen het genereren van grotere waarde vraagt een nieuwe mentaliteit van hun B2B enterprise partners. Of Kmo ‘ s hun klanten of een deel van hun supply chain, grote bedrijven hebben behoefte aan de emancipatie van het Mkb om met hen te werken gemakkelijker en effectiever—en dit moet worden uitgevoerd op schaal.
Van gratis trials en kortingen op product, leverancier, cursussen en evenementen, B2B-bedrijven hebben van oudsher moeite om de kern van de problemen van hun KMO-partners en klanten op een samenhangende manier. Bijvoorbeeld, Kmo ‘ s vaak gedwongen om een stapsgewijze benadering tot de aanschaf van de producten en diensten die ze vertrouwen op dag-tot-dag. Dus, hoe kunnen B2B bedrijven veranderen hun aanpak om het grootste verschil maken voor een zo breed mogelijke groep van Kmo ‘ s?
Om dit te bereiken, B2B bedrijven te bewegen in de richting van netwerken van bedrijven, Kmo ‘ s eenvoudig te verbinden aan een samenhangend ecosysteem van mogelijkheden die kunnen bezighouden met hun core behoeften. Door het opbouwen van een zakelijk netwerk, B2B bedrijven te kunnen benutten, gegevens en inzicht op te lossen uitdagingen voor het Mkb naadloos en leveren van waarde automatisch.

De connectiviteit win-win

Het toepassen van een ‘e-commerce ‘mindset’ het potentieel heeft om te transformeren in veel verschillende sectoren. De ongekende combinatie van innovatie, flexibiliteit en schaalbaarheid die resultaten kunnen uiteindelijk veranderen de machtsverhoudingen in de corporate wereld, het verschuiven van de focus van big business te zijn kleinere tegenhangers.
Geëtiketteerd de ‘Vierde Industriële Revolutie’ door Het World Economic Forum, deze transformatie is het nemen van een wereld waar de machines staan en vergroten van menselijke keuzes, één van de alomtegenwoordige automatisering en autonome besluitvorming.
Waar de Eerste Industriële Revolutie was over het pk—met de hand-productie vervangen door snellere en goedkopere fabrieken—machines zijn nu klaar voor het automatiseren van brainpower. Dit betekent niet alleen dat wat ooit eens een team van 50 mensen kunnen nu gedaan worden met een groep de helft van de grootte, vandaag is het Mkb hebben een niveau van schaalbaarheid dat was ondenkbaar zelfs twee decennia geleden, empowerment van dat team te vergroten zijn prestaties, in plaats van alleen het verlagen van het personeelsbestand.
Met een gezamenlijke jaarlijkse omzet van € 2 miljard alleen al in de UK, Kmo ‘ s om meer efficiënt en productief niet alleen een win-win voor hun eigenaren, werknemers-en B2B-dienstverleners, maar ook voor de hele wereldeconomie.
B2B-bedrijven moeten een blad uit de e-commerce boek te dienen Mkb beter in de schaal. Ondernemingen moeten meer doen dan alleen het oplossen van hun eigen interne uitdagingen, moeten ze ervoor zorgen dat ze beter hun klanten te ondersteunen, gericht op de gemeenschappelijke draden, die door het gehele MKB. We moeten onze aandacht verleggen van het ondersteunen van individuele bedrijven en partners, om het loslaten van materiële verandering in de wijze waarop duizenden kleine en middelgrote ondernemingen zaken doen.
Als meer en meer bedrijven deelnemen aan de stippen op hun mogelijkheden, kunnen we zelfs kunnen denken in scenario ‘ s waar kleinere bedrijven kunnen in staat zijn om toegang te krijgen tot een economie van de schaal die eerder was ver buiten hun bereik, weer het verlagen van de kosten voor de diensten van de kern door te koppelen met andere bedrijven die op zoek om te kopen soortgelijke technologieën of diensten. Steeds vaker worden dit soort interconnectie zal een boost MKB-succes door het elimineren van verspilling van tijd, de nadruk op nieuwe kansen en groei te ondersteunen. Steve Roberts is de Vice-President van de Omzet, het verenigd koninkrijk SMB op SAP Eens.