Cloud RPA verwijdert barrières voor automatisering

Over de auteur

James Deniëren is de Vice-President en de Digitale Werker Evangelist van Automatisering Overal.

De technologische ontwikkelingen zijn niet alleen het maken van de talloze mogelijkheden voor bedrijven om meer waarde, maar zijn ook brengen over de bredere veranderingen in de maatschappij en de manieren waarop wij werken.

Er is geen technologie die dit waarachtiger, dan Robotic Proces Automatisering, die niet alleen wordt uitgevoerd door meer en meer bedrijven elke dag naar de efficiëntie binnen hun bedrijf, maar is nu ook aanvaard wordt door de werknemers voor de voordelen die het kan opleveren voor hun dagelijkse werk en leven.

Wat is er zo bijzonder aan Robotic Proces Automatisering?

Robot Automatisering, of RPA, geeft een bedrijf de tools voor het creëren van software robots voor het automatiseren van een bedrijfsproces. Deze “bots” zijn configureerbare software instellen voor het uitvoeren van de toegewezen taken en gecontroleerd door menselijke arbeiders. Het is effectief een Digitale Personeelsbestand, dat beheerd wordt door de mens.

De business case voor de vaststelling van RPA technologieën is duidelijk. Een studie van Goldsmiths, University of London, toont aan dat organisaties aangevuld met RPA of AI bereiken 28% hogere prestaties en hebben een 31% betere financiële prestaties.

Digitale Werknemers kunnen ook echte verbeteringen voor de dag-tot-dag leven van de menselijke arbeidskrachten. Door het automatiseren van repetitieve en alledaags computer-gebaseerde taken die een onevenredig groot deel van de medewerkers’ werken uren, de werknemers zijn vrij om zelf van een hogere waarde voor de onderneming van taken. Dit maakt tijd vrij om zich te concentreren op de taken waarvoor, creativiteit, menselijk inzicht of sociale intelligentie – die dingen die alleen de mens kan bieden.

In deze zin, RPA werk maakt meer mens te zijn. In feite, dezelfde studie toont aan dat organisaties aangevuld met software automatisering zijn 33% meer kans om ‘mens-vriendelijke’ werkplekken, en 78% van de werknemers zei dat RPA hen in staat stelt om zich te concentreren op de meer creatieve en strategische onderdelen van hun werk. De bevindingen suggereren dat het alleen door te investeren in mensen naast automatisering, dat de maximale waarde die kan worden afgeleid van automatisering.

Over de laatste vijf jaar of zo, hebben bedrijven gevangen op de meerwaarden verbonden met automatisering projecten. Volgens Gartner, RPA is nu de snelst groeiende markt in bedrijfssoftware. Dus, voor veel traditionele bedrijven, RPA is de sleutel tot het ontsluiten van de deur aan de Industrie 4.0 en de toekomst van werk.

Industrie 4.0 en de Toekomst van Werk

Het debat rond de toekomst van het werk blijft. Echter, kan iedereen het ermee eens dat de wereld in het midden van een technologische revolutie: de manier waarop bedrijven actief zijn, alsook de rol van de menselijke werknemer zich snel ontwikkelen.

Zorgen dat het enkele ontbreken van deze revolutie, hoewel, zijn gegrond. Inderdaad, de BRITSE regering recente Automatisering en de Toekomst van Werk rapport, blijkt dat Britse bedrijven gezicht achter worden gelaten door de overgang naar nieuwe technologieën.

Om concurrerend te blijven – of als een individueel bedrijf of zoals de BRITSE economie – zal een snellere adoptie van domotica technologie. Bedrijven die niet goed te keuren en aan te passen zal missen een kans om een concurrentievoordeel te behalen in een steeds meer complexe en drukke wereldwijde markt – en risico een achterstand aan.

Dus waarom zijn BRITSE bedrijven langzaam op de opname? Een recente industrie studie suggereert dat, als het gaat om bredere digitale transformatie, de waargenomen hoge kosten van innovatie, gebrek aan vaardigheden, evenals de dreiging van cyber-aanvallen, worden gezien als grote belemmeringen. Dit zijn legitieme bezorgdheid, met name voor de BRITSE Kmo ‘ s, die kunnen deze belemmeringen te hoog om het risico van een broodnodige digitale transformatie project.

De Cloud – iets anders is erfenis

Albert Einstein wordt aangehaald als zeggen: “We kunnen onze problemen niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.” Wanneer het team op Automatisering Overal te stellen over het vinden van manieren om de RPA-platform meer toegankelijk en lagere deze toetredingsdrempels, namen zij hun denken op een geheel nieuw niveau. Naar de Cloud, om precies te zijn.

Een cloud-eigen aanpak te RPA kunnen veranderen de manier waarop automatisering is uitgevoerd over de hele wereld. Niet alleen zal de Cloud tastbare verbeteringen voor organisaties die al profiteren van de voordelen van automatisering, maar het zal mogelijk een digitale-eerste benadering voor die ondernemers die willen omarmen de technologie, maar niet eerder het overwinnen van de belemmeringen.

De Cloud democratizes RPA omdat de gebruikelijke kosten van de infrastructuur en het onderhoud geassocieerd met een traditionele aanpak worden geëlimineerd. Terwijl de conventionele oplossingen zijn vaak ontworpen met ontwikkelaars in het achterhoofd, een Cloud-native platform stelt zakelijke gebruikers als eigenaar van het proces, het verlagen van de Total Cost of Ownership door het verminderen van de behoefte aan technische vaardigheden die nodig zijn voor het bouwen van een digitale personeelsbestand.

Cyber-security betreft zijn ook aan de orde in de Cloud. Zonder handmatig patchen nodig of wachten op updates om te worden geduwd op een specifiek moment, een RPA-platform in de Cloud is altijd up-to-date en beveiligd. En met RPA-as-a-Service kunnen bedrijven schaal up-en down-als hun zakelijke behoeften – het helpen tot stand komen van automatisering voor bedrijven van alle soorten.

Cloud RPA is de toekomst. De toekomst is nu

Automatisering – of fysieke robotics of software bots – is in de voorhoede van de vierde industriële revolutie. Het maakt het bedrijf efficiënter door het opslaan van de tijd die mensen besteden aan herhaling en alledaagse taken. Dit, op zijn beurt, geeft mensen de ruimte om werk te doen dat alleen een mens kan doen – gebruik maken van hun menselijk verstand, wees creatief, leven en samenwerken met anderen om echte waarde voor hun organisaties.

Vandaag de dag, bedrijven van elke omvang hebben de kans om toegang te krijgen RPA-technologie als een service in de Cloud, waardoor het makkelijker dan ooit te verminderen saaie, repetitieve taken en maken werk van een mens.

James Deniëren is de Vice-President en de Digitale Werker Evangelist van Automatisering Overal.