Dan is nu de beste tijd om te kopen een nieuwe PC

HP bleef in de tweede plaats, verzend-15,2 miljoen eenheden (een 4,6 procent verhoging), met Dell in de derde (11,3 miljoen eenheden), en Apple en Acer afronding van de top vijf.
Samengevat Gartner zag wereldwijde zendingen totaal met 68,1 miljoen eenheden in het 3e kwartaal van 2019, van 67,3 miljoen in het vorige boekjaar, ondanks de angst dat de markt werd gezet om uit te glijden in verval en na een aantal geruchtmakende incidenten.
“De Windows-10 refresh cyclus bleef de primaire driver voor groei in alle regio’ s, hoewel de omvang van de gevolgen variëren naar gelang van de omstandigheden van de lokale markt en de fase van de refresh cyclus,” zei Mikako Kitagawa, senior principal research analist bij Gartner.

Windows 10 push

“Noch de Intel CPU tekort noch de VS-China trade oorlog een belangrijke impact had op de PC zendingen in het derde kwartaal van 2019. De Intel CPU tekort bleef het gemak, en de VS en de tarieven op China gebouwde mobiele Pc ‘ s was een minimale impact op de PC zendingen als de datum voor de eventuele verhoging in de tarieven wordt geduwd tot en met December 2019,” zei Mevrouw Kitagawa.
Apple ‘ s marktaandeel was de enige in de top vijf te dalen over de periode, vallen 3,7 procent het bedrijf te verlaten met 7,5 procent van de wereldwijde delen.
PC-verkoop opnieuw gestegen in de laatste verrassende rapport betreffende de eens worstelen markt.
Microsoft kwam als zevende in de wereldwijde markt, met Chromebooks niet opgenomen in Gartner ‘ s cijfers.
Volgens de laatste cijfers van Gartner, sales zag een 1,1 procent groei in het derde kwartaal van 2019 als de vraag naar nieuwere apparaten die draaien op de nieuwste versie van Windows 10 hielp de verkoop over de hele wereld.
Lenovo behoudt zijn plaats als ‘ s werelds beste PC-fabrikant, verzend-16,8 miljoen eenheden tijdens het kwartaal, een 5,8 procent groei op basis van dezelfde periode in 2018.