De nieuwe wet zal geven telecombedrijven gemakkelijker toegang tot appartement blokken

De overheid is de invoering van een nieuwe wet die het makkelijker zal maken voor breedband operators te installeren en upgraden van verbindingen in flats.
“We zijn nu ervoor te zorgen dat mensen wonen in flats en appartementen worden niet achtergelaten en kunt profiteren van de grote voordelen van de snelste en meest flexibele verbindingen van internet,” zei Cultuur Secretaris Nicky Morgan.
Het is verzocht om een extra 3.000 gebouwen worden aangesloten op een gigabit-snelheden van een jaar als gevolg van de nieuwe wetgeving.

Gigabit breedband

“Deze nieuwe wet is iets Virgin Media heeft lang geroepen voor – het doorbreekt een grote breedband barrière als we investeren te brengen met gigabit-snelheden tot onze volledige, steeds groeiend netwerk,” aldus Lutz Schüler, CEO van Virgin Media. “Het geven van breedband bouwers duidelijke en efficiënte toegang tot rechten zal betekenen van de vele vergeten flats in het hele land kan krijgen van de volgende generatie connectiviteit die ze verdienen.”
Operators hebben vaak geklaagd over de situatie en nu de regering, te popelen om ervoor te zorgen dat de overgrote meerderheid van het verenigd koninkrijk heeft toegang tot supersnel breedband, heeft actie ondernomen.
Een goedkoper en sneller proces zal nu worden ingevoerd in de gevallen waarin de verhuurders hebben nagelaten om te reageren op een verzoek om toegang. De termijn zou worden teruggebracht van maanden naar enkele weken.
Onder het huidige systeem, providers moeten toestemming vragen om toegang te krijgen tot het gebouw om hun werk te doen, maar 40 procent van alle aanvragen wordt geen antwoord gegeven. De enige andere manier is om te gaan door de rechter, die kan een tijdrovend en kostbaar proces.
Een pakket van € 5 miljard werd onthuld door de overheid eerder deze maand, maar de industrie wil meer te worden gedaan, met het argument van de bureaucratie en andere beperkingen zijn het beperken van de capaciteit om te investeren. Waardoor het gemakkelijker wordt om toegang te krijgen tot eigenschappen is een stap in de goede richting.
De regering is van mening dat tot 80 procent van het land wordt bedekt door commerciële implementaties van BT en anderen, maar wil de industrie om verder te gaan. Sommige hebben geplaatst de totale kosten van de uitbreiding van de dekking landelijk – met inbegrip van de plattelandsgebieden – € 30 miljard.
De huidige regering de doelstelling voor het uitschakelen van de UK ‘ s koperen netwerk is 2033, maar Minister-president Boris Johnson wil dit bracht vooruit naar het jaar 2025. De industrie heeft gezegd dat een dergelijke ambitieuze doelstelling niet uit van de vraag – maar alleen als de regelgeving gunstig zijn en financiële ondersteuning van de overheid aanwezig is.