Dyson trekt de stekker van de elektrische auto project, maar het is niet het einde van de weg

Wijst erop dat zijn bedrijf altijd “risico’ s genomen en durfde uitdagen van de status quo met nieuwe producten en technologieën”, Dyson en merkte op dat de weg naar succes is zelden lineair. “Dit is niet het eerste project dat van richting veranderd en het zal niet de laatste zijn,” voegde hij eraan toe.
Het bedrijf had duidelijk gehoopt dat haar expertise in accu ‘s en motoren zou helpen met de elektrische auto’ project, maar het lijkt erop dat de onderneming is meer complex dan iedereen voor ogen had. Sommige tegenstanders afgedaan als weinig meer dan een make-project.
Dyson heeft geannuleerd zijn plannen voor de bouw van een elektrische auto. Sir James Dyson per e-mail personeel gisteren om hen te informeren dat terwijl het project heeft geresulteerd in een “fantastische auto”, het bedrijf “kan gewoon niet langer een manier om het commercieel haalbaar is”.
Een 500 man sterke divisie gewerkt aan het project voor twee jaar, en Dyson zei dat een koper had gezocht, maar het mocht niet baten. In zijn e-mail die hij benadrukt dat de commerciële levensvatbaarheid was de reden voor het schrappen van de plannen, en hij prees degenen die geheiligd hadden hun tijd, inzet en vaardigheden.

Veranderen van richting

“Dit is niet een product defect of een storing van het team, voor wie dit nieuws zal moeilijk worden om te horen en te verteren. Hun prestaties te overzien zijn – gezien de enorme omvang en de complexiteit van het project,” zei hij.
Het werk dat is gedaan zal niet tevergeefs zijn. In het bijzonder Dyson is blij met de ontwikkeling die zijn gemaakt met batterijen binnen het bedrijf. “Onze accu zal profiteren Dyson in een diepe manier en nemen ons mee in een spannende nieuwe richting,” zei hij.
Men had gehoopt dat de eerste Dyson elektrische beschikbaar zou zijn om de klant in 2021, maar nu de solid-state-batterijen bestemd voor het gebruik in de auto ‘ s zullen verder worden ontwikkeld voor andere projecten.
Via Financial Times