Fujifilm X-Pro3: alles wat we tot nu toe weten over de aankomende retro meetzoeker

Als de X-Pro3 is vooral op foto ‘ s camera, met name een die waarschijnlijk mist IBIS, het verbeteren van de autofocus systeem belangrijk zou zijn.
Het is al meer dan drie jaar geleden introduceerde Fujifilm de X-Pro2 en er is veel veranderd sindsdien. Het bedrijf heeft uitgegeven een handvol van de firmware bij te houden, het relevante over haar leven – het toevoegen van 4K-video, het stimuleren van de autofocus systeem en dus op – deze kan alleen niet zo veel te houden van het huidige model. De X-Pro2 is getuige van hun aankomst en we waren er vrij zeker van dat we willen zien zijn opvolger snel genoeg. En hoe we waren, met Fujifilm waarmee de ontwikkeling van de X-Pro3 op het bedrijf X-Top in Tokio in September.
Er is een vernieuwde elektronische ZOEKER op de X-Pro3, in tegenstelling tot de één op de X-Pro2 (zie foto) | Image credit: Fujifilm
Het lijkt bijna zeker dat de X-Pro3 zou ook de ontvanger van deze 26.1 MP sensors, waardoor het op hetzelfde niveau als de X-T3.

Fujifilm X-Pro 3: prijzen en beschikbaarheid

Bij de lancering van de X-Pro2 71 instelbare fase-detectie AF-punten – een update van de firmware verbeterd dat tot en met 91 punten. Echter, de vierde generatie van de X-Trans-sensor maakt het ook mogelijk om AF punten zijn verspreid over het gehele frame – zoals de 425 individuele punten in de Single-Punts AF-modus op de X-T30 – en we zouden verbaasd zijn als de X-Pro3 kwam met minder.
Fujifilm heeft al bekendgemaakt dat de X-Pro3 zal komen met een vernieuwde hybride zoeker.
Op het moment van schrijven, er is niet veel bekend over de X-Pro3 interne specs, maar Fujifilm heeft ten minste een goed idee van wat de camera eruit zal zien, het bevestigen van de meeste van de geruchten.

Er is geen surprise party georganiseerd voor de lancering van de X-Pro3. Na aanhoudende geruchten bleven hameren over het in oktober te lanceren, Fujifilm heeft officieel laten de kat uit de zak, zegt de nieuwe camera zal worden aangekondigd op 23 oktober. Zoals we eerder vermeld, er is zelfs een countdown klok op de wereldwijde website tikken omlaag om de datum in.
Momenteel is de enige camera in de X-serie dit is de X-H1, een veel grotere en duurdere model, terwijl het ook in het nieuwe medium formaat GFX 100.
We verwachten dat de X-Pro3 zal komen met dezelfde sensor als de X-T30 (hierboven afgebeeld) en X-T3. Image credit: TechRadar

Fujifilm X-Pro3: design

Aan de buitenkant is echter een kleiner scherm dat werkt net zo als de top-bord weer te geven op veel digitale spiegelreflexcamera ‘s en pro-niveau spiegelloze camera’ s, de weergave van belangrijke camera-instellingen zoals belichting, het diafragma, de sluitertijd en de ISO-instellingen. U zult ook in staat zijn om beelden te bekijken schoten op Fujifilm ‘ s film simulatie modi, op het buitenste scherm.
Met inbegrip van een dergelijk systeem op een meer junior camera is waarschijnlijk een impact hebben op de totale omvang – en gezien het feit dat een aantal van de X-serie lenzen al sport optische beeldstabilisatie, we rekenen Fujifilm zal de stok met dit houd de camera zo compact mogelijk.
Een firmware-update toegevoegd 4K schieten mogelijkheden om de X-Pro2, hoewel dat bij 30 fps. Dat is het minste wat we verwachten van de X-Pro3, hoewel het eerlijk is om te veronderstellen dat de nieuwe camera zou in staat zijn om een video-opname bij 60fps, zoals de X-T3.
Als voor het prijskaartje, we kunnen alleen maar speculeren dat het nauw aansluit bij de lancering prijs van de X-Pro2, die kwam uit op ,699 / £1,350 / AU,699.
Fujifilm heeft al aangekondigd dat de camera zal verkrijgbaar zijn in drie verschillende uitvoeringen – de klassieke zwart, een DURA titanium en DURA zwart. De laatste twee zijn gemaakt van titanium met een extra sterke DURA coating zodat het lichaam meer robuust. Fujifilm claimt dit moet van de camera ‘ s van 10 keer beter bestand tegen krassen dan die van staal en bijna net zo sterk als saffier.
We expect the X-Pro3 will arrive with the same sensor as the X-T30 (pictured above) and X-T3. Image credit: TechRadar

Fujifilm X-Pro3: nieuwe zoeker

Sindsdien heeft Fujifilm ontslagen uit een stroom van smashers over de brede camera van de portefeuille – van de minuscule X-T30 spiegelloze model en de X100F compact door de GFX medium-formaat monsters.
Volgens het bedrijf, de optische component zal een helderder beeld met minder vervorming en een bredere kijkhoek. De elektronische variant van zullen profiteren van een hogere refresh rate, een grotere kleurruimte, beter contrast en hogere resolutie dan die van zowel de X-Pro2 en de X-T3.

Terwijl 23 oktober is bij Fujifilm onthult de volgende camera, het zal waarschijnlijk niet gaan over de verkoop onmiddellijk. Kansen zijn de laatste eenheden zal beginnen met de verzending in de maand November.
De huidige X-Pro2
Welk nummer de hogere resolutie neemt, is nog onduidelijk. Waar de X-Pro2 maakt gebruik van 2,36 miljoen-dot paneel, Fujifilm heeft nu een 5.67 miljoen-dot-paneel in de zoeker van de GFX 100. In tussen zit de 3.69 miljoen-dot glas van de laatste X-T regel. We zullen gewoon moeten afwachten en vind, kijk dan uit naar het krijgen van onze handen op de X-Pro3 om te zien hoe deze indrukwekkende zoeker upgrades vertalen in de echte wereld.

Fujifilm X-Pro3: Nieuwe sensor en processor

Tussen wat we weten officieel en wat we kunnen verzamelen van de geruchtenmolen, we hebben wat we kunnen verwachten van de komende retro meetzoeker.

Één ding kunnen we niet verwachten dat de X-Pro3 sport is in-body beeldstabilisatie (IBIS), hoewel Fuji Verslaafde heeft gemeld dat de geruchten van het IBIS hebben gemaakt van de rondes op de Chinese sociaal netwerksite Weibo.
Op het eerste gezicht vrij veel lijkt op de X-Pro2, maar er zijn een paar belangrijke verschillen, met name door het weer.

The current X-Pro2

Fujifilm X-Pro3: in-body beeldstabilisatie (IBIS)

U zult moeten spiegelen dat display frame over naar de daadwerkelijke LCD-scherm. Dit idee van het ontwerp, Fujifilm zegt, is het aanmoedigen van fotografen om na te denken over de samenstelling, in plaats van slechts te wijzen en te klikken.
(Image credit: Fujifilm)
De X-Pro2 maakt gebruik van de vorige generatie 24MP X-Trans CMOS-III-sensor en de oudere X-Processor Pro engine, in plaats van de 26.1 MP sensor en X-Processor 4 motor die we gezien hebben in meer recente modellen.

Fujifilm X-Pro3: autofocus

En we hoeven niet lang te wachten, met een klok op de Fujifilm website af te tellen per seconde naar de officiële aankondiging op 23 oktober. Zonder te onthullen veel van de Japanse camerafabrikant heeft te plagen op een paar details, waaronder een ‘verborgen’ achter scherm en een vernieuwde zoeker.
There's a redesigned EVF on the X-Pro3, unlike the one on the X-Pro2 (pictured) | Image credit: Fujifilm

Fujifilm X-Pro3: video specs

Als de geruchten hebben voorgesteld, de X-Pro3 zal verliezen op de D-Pad en de traditionele 3-inch LCD display. In plaats daarvan is er een twee-zijdige lijst omdraaien met het eigenlijke LCD-scherm aan de binnenkant, wat betekent dat het zou worden ‘verborgen’ de meeste van de tijd.