Google Maps biedt nu super-gedetailleerde gesproken instructies – hier is hoe ze te gebruiken

Gedetailleerde Gesproken Begeleiding ook helpen ziende mensen rond meer veilig. Bijvoorbeeld, kunt u uw telefoon in uw zak en uit het zicht op plaatsen waar dieven opereren, en betekent dat je niet afgeleid door het scherm van uw telefoon tijdens het oversteken van drukke wegen.
Het activeren van de nieuwe mode is eenvoudig – gewoon open de ‘Instellingen’ menu in Google Maps, klik op ‘Navigatie’, scroll naar beneden naar de onderkant van de lijst totdat u het ‘Wandel-opties’ en selecteer ‘Gedetailleerde Voice Guidance’.
[embedded content]
Google is inmiddels een nieuwe functie biedt extra gedetailleerde gesproken navigatie als je loopt, en helpt u uw bestemming te bereiken is meer veilig. Het is geweldig om te zien dat Google het nemen van stappen om haar producten te maken meer toegankelijk – met name Google Maps, die de potentie heeft om mensen meer onafhankelijk zijn, en laat hen het verkennen van nieuwe plaatsen met vertrouwen tegemoet. Hopelijk meer opties voor toegankelijkheid zijn aan de horizon.

Hoe om het te activeren

Gedetailleerde Gesproken instructies, zoals dat officieel heet, werd gelanceerd samen te vallen met de World Sight Day, en is bedoeld om mensen te helpen met het zicht aandoeningen navigeren onbekende routes met vertrouwen tegemoet.
De nieuwe functie laat het u weten hoe lang het nog duurt tot uw volgende afslag, zodat je kan worden voorbereid, en vertelt je welke richting je loopt in. U zult ook worden gewaarschuwd als je het naderen van een kruising of splitsing van de weg.