Als Mi Noot 10 is echt, Xiaomi telefoon zou kunnen vullen met de Huawei void

Kon zien we Xiaomi telefoons vul de Huawei-vormige gat in de smartphone wereld? Het is heel goed mogelijk, op basis van een verzameling van lekken rondom de mysterieuze komende Xiaomi handset die lijkt te worden Xiaomi ‘ s eerste echte premium apparaat.

De eerste van deze lekkages komt van het beroemde leaker @Universeice, wat suggereert dat Xiaomi is ingesteld om terug te brengen de Mi Note-serie van smartphones tegen het einde van oktober, te beginnen met de Xiaomi Mi Opmerking 10 (niet te verwarren met de Samsung Galaxy Note 10).

De Mi Note-serie van smartphones was Xiaomi de meest premium-aanbieding, maar we hebben nog niet gezien dat ze sinds 2017 is Mi Noot 3. Zeker, het overslaan van zes iteraties lijkt vreemd, maar het zou het Mi Opmerking serie in lijn met numeriek de belangrijkste Mi-serie, waarvan de meest recente was de Xiaomi Mi 9 (en met de Mi 10 op de horizon).

Dus wat de nieuwe features zullen dit opnieuw opgestart smartphone brengen? Nou, mensen graven door Xiaomi het besturingssysteem van MIUI, kan een antwoord, in de vorm van twee lekken.

De eerste, van de XDA Developers, suggereert een aanstaande Xiaomi telefoon kan een 120Hz refresh rate – dat betekent dat het scherm wordt vernieuwd 120 keer per seconde, of twee keer zo snel als de meeste smartphone-displays op dit moment. Veel smartphone fabrikanten omarmen snellere refresh rates in telefoons, dus dit is een zeer waarschijnlijke verbetering.

Het tweede lek, ook van XDA Developers, beschrijft een indrukwekkende nieuwe camera voor een nieuwe Xiaomi apparaat – een verbeterde tele-lens met 5x optische zoom en een maar liefst 50 x digitale zoom. Dit zijn de zoom dezelfde specs als de Huawei P30-Pro, die heeft een best-in-class camera, zodat de Xiaomi Mi Opmerking 10 zou kunnen hebben een zeer concurrerend snapper.

Het is de moeite waard te bedenken dat geen van de twee lekken zijn expliciet voor de Xiaomi Mi Noot 10, maar als Xiaomi is van plan op het maken van een Huawei-het doden van een premium smartphone, zou het zinvol zijn om alle eieren in één mand.

Huawei of de snelweg

Sinds Google verboden Huawei uit met behulp van de Google Play-apps op de smartphones, de toekomst lijkt onzeker voor de Chinese smartphone bedrijf, en werd alleen maar erger met de lancering van de Huawei Mate 30. Huawei ‘s nieuwe premium smartphone heeft geen Google-apps en zal niet starten in de meeste regio’ s van de wereld.

Sinds de Android-ban nieuws brak, en diverse andere Chinese smartphone-bedrijven, met inbegrip van OnePlus, Oppo, en Xiaomi, hebben allemaal speelt om het gat te vullen in de industrie Huawei is ingesteld om te vertrekken als (of wanneer, door het eruit ziet), dan loopt de telefoon spel voor een goede prijs – althans in het westen.

OnePlus heeft de OnePlus 7T Pro, Oppo heeft de Oppo Reno 10x Zoom, en de Xiaomi kon nu de Xiaomi Mi Noot 10, overeenkomstig het incassotarief van de lekken. Het lijkt erop dat de mid-range smartphone-markt is het krijgen van veel meer concurrerende nu Huawei is uit de weg.

Natuurlijk, het nieuws van de Xiaomi Mi Noot 10 van de toelichting is slechts een gerucht, dus het is niet zeker komen op de markt. Maar met de eerder genoemde gat in de markt achtergelaten door Huawei ‘ s vertrek, zou het zinvol zijn voor het bedrijf om te spelen om te winnen.