iOS 13.2 verbetert Siri privacy, kunnen gebruikers verwijderen van de geschiedenis en de opt-out van het delen van

(Image credit: MacRumors)
De nieuwste iOS 13.2 beta is momenteel alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar we verwachten van een public beta en de volledige uitrol is niet al te ver weg.

iOS 13.2

Tijdens de opnames werden geanonimiseerd, bedenkingen waren geuit dat de gegevens van deze aannemers zou het relatief eenvoudig om het identificeren van de onderwerpen van de gesprekken, en daarom is hun eigen informatie, zodat het programma werd stopgezet.
In hetzelfde scherm ziet u de optie “Verwijderen Siri & Dictaat Geschiedenis”, die verwijdert alle interacties die momenteel zijn gekoppeld aan deze iPhone van Apple-servers”, hoewel het ook waarschuwt dat de “gegevens die [reeds] is bemonsterd om te helpen bij het verbeteren van Siri & Dicteren is niet langer verbonden zijn met deze iPhone en zal niet worden verwijderd.”
Siri en Dicteren de audio-opname privacy-instellingen voor [image credit: MacRumors]

In de tweede developer beta voor iOS 13.2 die beschikbaar was vandaag heeft Apple de kwestie door de invoering van een mogelijkheid om opt-out van het delen van opgenomen audio data, samen met de mogelijkheid voor het verwijderen van uw hele Siri geschiedenis.
Bij het upgraden naar iOS 13.2 wordt, ziet de gebruiker een pop-up bericht dat actief biedt hen de eerder genoemde mogelijkheid om opt-out “waardoor Apple op te slaan en te beoordelen audio van uw Siri en Dictaten van interacties”.
Het vermeldt ook dat u in staat zullen zijn om deze instelling later wijzigen in de Privacy-instellingen van je iPhone, en dit kan worden gevonden in de “Analytics & Verbeteringen” scherm.

Als extra voorzorgsmaatregel, Apple is ook afgestapt van het gebruik van derde partij leveranciers volledig en zal beperking van eventuele menselijke interacties met audio-opnamen naar het interne personeel, alsook een herziening van het type gegevens dat ze toegang hebben.
Het was niet al te lang geleden dat Apple zijn excuses aangeboden voor het verzenden opgenomen Siri gesprekken naar een derde partij leveranciers om beter te trainen zijn stem assistent, per ongeluk het uitdelen van gevoelige informatie in het proces. Nu, Apple beoogt op te lossen met nieuwe opties voor delen verschijnen in de nieuwste ontwikkeling beta.
iOS 13.2 Siri privacy controls