OnePlus 7 Pro vs OnePlus 7T Pro

OnePlus uitgebracht op de next-generatie telefoons in het midden van het jaar, gevolgd door een iteratief upgrade naar het einde. Passend, de OnePlus 7 Pro die kwam uit in juli is inmiddels ingehaald door de OnePlus 7T Pro. Maar hoe doen ze stapelen, echt?

De OnePlus 7 Pro heeft enkele opmerkelijke upgrades op de OnePlus 6T: een pop-up selfie camera heeft met de inkeping, een Samsung-style-scherm met gebogen randen en premium resolutie, en een derde ultra-brede achterste camera.

Deze upgrades ging de prijs niet zo hoog als Apple en Samsung ‘ s vlaggenschepen, maar genoeg om de tip van het in de begroting vlaggenschip grondgebied. De OnePlus 7T Pro bouwt verder op die erfenis met een paar verbeteringen die het de beste telefoon OnePlus ooit heeft uitgebracht.

Maar gezien OnePlus’ vreemde release strategieën, sommige regio ‘ s niet eens toegang krijgen tot de OnePlus 7T Pro – voor de mensen in die gebieden, deze gids moet laten zien wat je kan missen. Voor anderen gemakkelijker toegang tot beide telefoons, het is een vergelijking gids om te zien of het de moeite waard ponying voor het nieuwere model of als de ouder moet worden gezocht in een korting.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus 7 Pro werd uitgebracht op 17 Mei 2019. Bij de lancering, het begon bij $669 / £649 / AED 2,849 voor de entry-level configuration met 6GB RAM en 128 gb opslagruimte, en ging tot € 749 / £799 / AED 3,249 voor 256GB / 12GB RAM.

Als je in de VS, het verenigd koninkrijk en Finland, u kunt ook de OnePlus 7 Pro 5G – die is anders identiek in de specs en features van de hoogste tier 7 Pro, maar met toegevoegd 5G-connectiviteit. Het is ook duurder, met ongeveer $100 / £100.

De OnePlus 7T Pro kost € 699 incl. btw (ongeveer $885). Het is niet verwonderlijk dat het wordt uitgebracht in het verenigd koninkrijk en op grote schaal in Europa, evenals in China, Hong Kong en India. Geen geluk in de VS, dat wel!

OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro

(Image credit: TechRadar)

Design en display

Zoals verwacht voor het midden van het jaar een upgrade van OnePlus 7T Pro is niet veel verbeterd met de look en de weergave van zijn voorganger.

De OnePlus 7 Pro ging voor premium met het scherm, met een enorme oftewel 6; 67-inch, 19.5:9 verhouding AMOLED display. De grote omvang wordt geëvenaard door de grote QHD+ (1440 x 3120) resolutie, het produceren van een aantal van de scherpste beelden die we hebben gezien op een smartphone. Ook ging de vernieuwingsfrequentie van 90Hz, voor een veel gelijkmatiger en minder juddery flow bij het navigeren door de telefoon, dan de typische 60Hz van de meeste telefoons.

Om een meer premium uitstraling dan de vorige telefoons’ platte schermen, OnePlus de gebogen zijden van het scherm voor een waterval-stijl look. Ze bereikte ook een onbevlekte voorzijde vrij zijn van inkepingen door het herschikken van de front-facing camera op pop-up van de bovenkant van de telefoon.

De OnePlus 7T Pro overgenomen alles wat zijn voorganger en had niet zo veel mee, dat is prima – het ontwerp en de display-upgrades over de OnePlus 6T waren opmerkelijk genoeg toen we zagen ze eerder dit jaar dat we het niet erg het ontbreken van tweaks.

Camera

De OnePlus 7 Pro bracht de serie veel dichter bij elkaar te concurreren met de beste camera telefoons door het toevoegen van een derde ultrawide lens (16MP f/2.2, 117-graden gezichtsveld). Maar ook een verbetering op zijn voorganger, met een 48MP f/1.6 belangrijkste objectief en 8 mp camera met f/2.2 tele (3x optisch). Het resultaat: een warmere, meer gestructureerd foto ‘ s met minder schaduw voor helderder beelden en een verbetering opgemerkt in de nacht-fotografie.

De OnePlus 7T Pro verandert niet tot een van de lenzen – maar het is de volgende beste ding met een paar software updates. De eerste is de nieuwe Macro-Modus. Nu kunt u foto ‘ s erg close – tussen de 2,5 cm en 8,5 cm, 0,9 cm tot 3,3 cm – wat betekent dat je uiteindelijk in staat zijn om close opnamen van dieren, de natuur, enzovoort.

Andere camera-verbeteringen omvatten een nieuwe Hybrid Image Stablization voor video dat werkt verrassend goed in het houden van uw foto gestaag. Portret-Modus is ook uitgebreid naar de wide-angle lens, en je kunt in-en uitzoomen tijdens het opnemen van video.

Sommige (zo niet alle) van de bovenstaande verbeteringen zal waarschijnlijk te maken aan de OnePlus 7 Pro, maar ze komen met de 7T Pro uit de doos.

Als voor selfies, de OnePlus 7T Pro houdt het dezelfde 16MP pop-up camera als van zijn voorganger. Nog steeds cool, nog steeds benieuwd of het mechanisme zal slijten voordat je klaar bent met de telefoon.

De prestaties en de software

Het grootste verschil tussen de twee telefoons’ specs ligt in de processor: de OnePlus 7 Pro gelanceerd met de Snapdragon 855-chipset, terwijl de OnePlus 7T Pro zal lanceren met de upgrade Snapdragon 855 Plus. Hoewel het niet een enorme upgrade, het viel ons een aantal prestatie verbeteringen.

Als u op zoek bent naar een spec verscheidenheid, ga voor de OnePlus 7 Pro, die gelanceerd met drie opties: 128 GB opslag met 6GB RAM, 256 gb ruimte en 8GB RAM, of de top-tier 256GB samen met 12 gb RAM.

Wij bevelen de middelste optie, en het lijkt OnePlus overeengekomen met ons, als de OnePlus 7T Pro komt alleen in 256 gb opslag met 8 gb RAM – dat moet genoeg zijn voor de meeste behoeften.

De andere grote scheidingslijn ligt in het OS: de OnePlus 7T Pro wordt geleverd met de nieuwste Android-10 vooraf geïnstalleerde, een upgrade die nog niet verschenen is voor de OnePlus 7 Pro. Deze update bevat systeem-brede donkere modus, de over-the-air security updates via Project Hoofdlijnen, Live Bijschrift functie voor real-time ondertiteling audio en video, en meer.

De 7T Pro krijgt ook een paar trucs zoals te Lezen-Modus, die grijswaarden achtergrond achter de tekst om het makkelijker te maken om te lezen, en een aantal interface verbeteringen, zoals het vegen van de zijkant om te navigeren (in plaats van hoeken). De afleiding-het elimineren van de Zen-Modus is uitgebreid van 20 minuten met de nu 30-, 40 – en 60-minuten-opties. We verwachten van al deze upgrades maken het uiteindelijk weer terug naar de 7 Pro, maar we kunnen niet weten wanneer.

(Image credit: Android Central)

Batterij

De OnePlus 7 Pro gepompt de batterij tot op een 4000 mAh capaciteit, waardoor een aantal indrukwekkende levensduur van de batterij… zo lang als de weergave-instellingen worden gekozen naar beneden. Blijkt de 90 hz refresh rate en uitgestrekte resolutie afvoer van de batterij voor het laatst iets meer dan een dag.

De 7 Pro introduceert de WarpCharge 30, een 30W muur blok op te laden sneller. In onze tests konden we laden een 7 Pro van 0% tot 34% in slechts 15 minuten, daarna 60% na 30 minuten, en we bereikt 100% in 1 uur en 23 minuten. Het was makkelijk voor ons om te zien werkte het sneller dan de Samsung Adaptieve Snel Opladen technologie.

De OnePlus 7T Pro is alleen maar toegenomen de batterij een schamele bedrag – tot 4,085 mAh. Wat is er veranderd met de Plus-7T Pro is de lader – of liever, het opladen tech in de telefoon. TechRadar was de eerste om te leren dat de 7T Pro is het krijgen van WarpCharge 30T, tech, dat tegen 23% sneller dan zelfs de 7 Pro. Het maakt het geweldig, zelfs beter.

Conclusie

Beide telefoons zijn geweldig telefoons voor een goede prijs, en u zou het niet moeten doen jezelf een slechte dienst plukken van de ene boven de andere.

Op dit punt, de OnePlus 7 Pro zou kunnen worden verdisconteerd, en het heeft de meeste van de top vind je op de opvolger toch. Het is een degelijke telefoon met een budget vlaggenschip prijskaartje dat hopelijk ziet deze kortingen lang na de lancering.

Als u absoluut de beste telefoon OnePlus te bieden heeft, de OnePlus 7T Pro voegt software tweaks – en, met name, Android-10 – dat zou niet te bereiken zijn voorganger, voor een bepaalde tijd. De verbeterde WarpCharge 30T het opladen van de batterij is ook een wonder – het brengen van uw telefoon terug uit de dood in de tijd die het duurt om te voltooien van een TV-aflevering is pretty amazing.

Wat u ook kiest een geschikt pick – maar het is fijn om te weten precies welke een bij u past beste.