Tim Cook rechtvaardigt het nemen van Hong Kong politie-app offline in de gelekte e-mail

Het e-overgenomen en werd eerst gepubliceerd door de app-ontwikkelaars, die Apple later bevestigd als authentiek aan Reuters. Het is hier in vol:
We bouwden de App Store een veilige en vertrouwde plek voor elke gebruiker. Het is een verantwoordelijkheid die we zeer serieus nemen, en dat willen we graag behouden. Nationale en internationale debatten zal ons overleven alle, en, hoewel belangrijk, ze bepalen niet de feiten. In dit geval, hebben we grondig herzien, en wij geloven dat dit besluit het beste beschermt onze gebruikers.
Apple had in eerste instantie afgewezen de app in het begin van oktober, beweren dat het “toegelaten gebruikers te onttrekken aan de handhaving van de wet”, volgens Ars Technica. Critici opgemerkt dat andere apps al doen dat, zoals Waze, en de vennootschap die tegengesteld zijn aan de goedkeuring van de app vorige week.
HKmap.live is weerlegd Cook ‘ s verklaring in een Twitter draad, met vermelding was er geen bewijs ter ondersteuning van de CSTCB de beschuldigingen dat HKmap App had gebruikt om doel en/of de hinderlaag van de politie, noch om slachtoffer iemand in politie-afwezig gebieden. De meeste van de inhoud van de app is de gebruiker gegenereerd, maar kunnen gebruikers downvote en maakt moderators te kraken op inhoud die “vragen, te bevorderen of aan te moedigen criminele activiteiten.”
Apple-CEO Tim Cook is dat uitlegt waarom zijn bedrijf controversieel nam een offline app is bedoeld om te helpen de lokale inwoners van Hongkong vermijd gevaarlijke gebieden, maar werd ook naar verluidt gebruikt door demonstranten bijhouden van de politie.
Via De Rand
U heeft waarschijnlijk gezien het nieuws dat we de beslissing genomen om het verwijderen van een app uit de app Store gerechtigd HKmap.leven. Deze beslissingen zijn nooit gemakkelijk, en het is nog moeilijker om deze te bespreken onderwerpen worden tijdens momenten een heftig publiek debat. Het is mijn groot respect voor het werk dat je doet elke dag die ik wil delen in de manier waarop we ging over het maken van deze beslissing.
Het is geen geheim dat technologie kan worden gebruikt voor goede of ten kwade. Dit geval is niet anders. De app in kwestie toegestaan voor de crowdsource rapportage en in kaart brengen van de snelheidscontroles, het protest hotspots, en overige informatie. Op zijn eigen, deze informatie is goedaardig. Echter, de afgelopen paar dagen kregen we een geloofwaardige informatie uit de Hong Kong Cybersecurity en Technologie Bureau Misdaad, alsmede van gebruikers in Hong Kong, dat de app wordt gebruikt met opzet tot doel individuele functionarissen voor geweld en beledigen van personen en goederen waar geen politie aanwezig zijn. Dit gebruik van de app in overtreding van Hong Kong wet. Ook wijdverbreide misbruik duidelijk in strijd is met onze richtlijnen van de App Store blokkeren persoonlijke schade.
Zijn e-mail back-up van een eerdere verklaring waarin het bedrijf beweert dat de app wordt gebruikt om de doelstelling van de politie, en vandaliseren gebieden en de mensen waar de politie waren afwezig, het citeren van informatie van de Hong Kong Cybersecurity en Technologie Bureau Misdaad.

Flip-flopt weer

Team,
Tim
Dat stuitte op kritiek van China en Hong Kong ambtenaren, die naar verluidt geduwd Apple aan een omgekeerde cursus toch opnieuw en verwijder HKmap.live vanuit de App Store.