Wat is de real deal, met in-browser Vpn ‘ s?

Google Fi
Dat is niet iets wat de meeste browser-ontwikkelaars in staat zal zijn om te geven en zeker niet gratis. Echter, er is één bedrijf met de middelen…
Het biedt al een VPN-voor de klanten van de Google-Fi mobiele telefoon service, maar dat is dan uit noodzaak. Google heeft geen controle over zijn eigen mobiele netwerk, dus het piggybacks op de infrastructuur van de Sprint, T-Mobile, en US Cellular.
Firefox Private Network

“Opera geïntroduceerd onze gratis, built-in geen logboek browser VPN-meer dan drie jaar geleden,” een Opera woordvoerder vertelde TechRadar. “We zagen de stijgende vraag naar VPN-diensten: de mensen wilden het beschermen van hun online leven beter wordt. We besloten om hen te helpen met dit.”
“De ontvangst is geweldig. Mensen waarderen het dat onze VPN, geen logboek, gratis en onbeperkt. In tegenstelling tot, bijvoorbeeld, Firefox, de browser Opera blijft groeien, zijn gebruikers en is nu de voorkeur van de meer dan 300 miljoen mensen wereldwijd op de PC en smartphones.”

Toch, als je wilt om ervoor te zorgen dat al uw internet-verkeer gecodeerd en anoniem, je moet onderzoeken van een premium zelfstandige VPN-service.
Geruststellend, Mozilla is bijzonder transparant over. “FPN was zorgvuldig opgebouwd door Mozilla’ s team van ontwerpers en ingenieurs, ervoor te zorgen dat u de best mogelijke prestaties en privacy, volledig geïntegreerd met de Firefox browser,” de woordvoerder vertelde. “En waar is onze toewijding aan privacy, de data Cloudflare processen voor de Firefox Eigen Netwerk is onderhevig aan Mozilla’ s privacybeleid. Alle proxy gegevens zullen dan binnen 24 uur verwijderd worden.”
Opera is de oprichting van een niche voor zichzelf als een pionier op online security, en bereid om te experimenteren, risico ‘ s te nemen, en de invoering van nieuwe privacy heeft lang voor de grotere spelers. Het was de eerste mainstream browser te starten met een ingebouwde VPN, biedt het voor zowel desktop-als mobiele apparaten.

Wanneer is een VPN niet een VPN?

In September 2019, Mozilla debuteerde een experimentele tool genaamd Firefox Private Network (FPN). Het is momenteel gratis beschikbaar voor het testen van ONS bureaublad gebruikers, maar mogelijk wel een betaald product wanneer het wordt vrijgegeven in de nabije toekomst. Hoewel het werkt net zoals Opera ‘ s, gereedschap, Mozilla gestopt korte daadwerkelijk noemde het een VPN, dus we vroegen waarom het onderscheid.
Proxy ‘s zijn nuttige hulpprogramma’ s voor het bijhouden van je dagelijkse browsing van privé – name wanneer je gebruik maakt van een openbare Wi-Fi-hotspot – maar het is belangrijk om bewust te zijn van hun eigen beperkingen ten opzichte van een ‘echte’ VPN.
(Image credit: Mozilla)

Opera
Dat is niet een goedkope dienst, maar het bewijst dat Google bereid is zich te versterken zijn diensten met privacy tools als het moet. En als proxy ‘ s worden standaard met alle andere browsers, kan zich gedwongen voelen om te volgen.

(Image credit: Shutterstock)
Echter, terwijl hij het ermee eens dat als de browser-based proxy ‘ s kan nuttig zijn, hij merkte ook op dat ze niet beschermen tegen alle internet verkeer.
“Wij zijn een niet-standaard browser die mensen hebben om een keuze te downloaden en te gebruiken, dat is waarom we proberen steeds te vernieuwen en bieden de beste eigenschappen, zo snel als we kunnen”
Opera is duidelijk vertrouwen, en de service is zeker makkelijk te gebruiken (onze collega ‘s van Tom’ s Guide hebben gevonden dat het werkt bijzonder goed met Netflix), maar is het echt een VPN? Sommigen beweren nr.
Opera niet verantwoordelijk voor de VPN, in plaats van het verstrekken van het gratis als stimulans voor mensen om de overstap te maken van concurrerende browsers. “Onze browser de omzet afkomstig is van andere, niet-gerelateerde bronnen, zoals de overeenkomsten met’ s werelds meest populaire zoekmachines,” de woordvoerder uitgelegd.

Volmachten vs Vpn ‘ s

“We hebben ook gewerkt met Mozilla sinds 2018 te bieden Firefox Lite gebruikers een gratis zeven-dagen-proefversie van ExpressVPN – helpen om gebruikers te informeren over de risico ‘s van openbare Wi-Fi terwijl hen uit te rusten met tools om zichzelf te beschermen”
Omdat FPN alleen beschermt het web verkeer gaat via de browser, Mozilla gelooft ‘proxy’ een meer passende term. Door deze maatregel, Opera ‘ s aanbieden is ook een beveiligde proxy, alleen anoniem browser verkeer.
Vpn ‘ s zijn big business, en steeds groter, maar het vooruitzicht van een abonnement aanschaffen en instellen van een up kan ontmoedigend zijn voor een first-timer. Echter, dat is niet je enige optie. Steeds meer webbrowsers bieden hun eigen browser-Vpn ‘ s (of diensten zoals beschreven). Maar zijn ze echt hetzelfde, en hoe veel bescherming bieden ze aan?
Het is ook belangrijk om te weten wie het verstrekken van uw browser ‘ s proxy, waarop de organisatie is gebaseerd (andere landen hebben andere data privacy wetgeving), en wat logs blijft.
Hij merkte tevens op dat dedicated VPN-diensten kunnen ook meer investeren in hun producten, het aanbieden van diensten zoals 24/7 live klantenservice, premium bandbreedte, betrouwbare content unblocking, en state of the art hardware voor snelheid, stabiliteit en securityy. Bijvoorbeeld, ExpressVPN de servers draaien op alleen RAM, en niet van harde schijven, die garandeert dat alle software en data op de server wordt gewist op elke herstart van de computer.

Wat over Chrome?

Elk van deze bedrijven heeft zijn eigen veiligheid en privacy-beleid, waardoor het een nachtmerrie voor Google te maken van een standaard set van privacy-beleid, zodat ervoor gekozen om rond het probleem door het installeren van een VPN op elke telefoon. De Data is versleuteld en verzonden naar een externe server voordat het gaat om een van die drie Isp ‘ s, wat betekent dat ze niet in staat zijn om te zien wat het is of waar het vandaan komt.
Een echte browser-VPN zou een belangrijke troef voor Google, in het bijzonder als Chrome populariteit begint te tanen als gebruikers gefrustreerd raken door de beruchte RAM-slurpende) en laat het leapfrog andere browsers die alleen het bieden van een proxy. Of gebruikers zou vertrouwen een VPN geleverd door Google, is een andere zaak, maar we zeker niet uitsluiten van de mogelijkheid van een verschijnen in google Chrome in de komende paar jaar.
Een proxy zal niet elk verzonden en ontvangen gegevens door andere toepassingen, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) e-mail clients, media, apps en app berichten. Met online diensten steeds meer aandringen gebruikers gebruik maken van hun eigen apps in plaats van een web browser, dit is belangrijk om in gedachten te houden.

ExpressVPN is één van ‘s werelds grootste VPN providers, en momenteel behoort top in onze gids voor de beste Vpn’ s. “We zijn blij om te zien dat een groeiend aantal bedrijven delen onze visie dat Vpn’ s zijn een essentieel online privacy en security tool,” Harold Li, vice-president van ExpressVPN, vertelde ons op.
Eerder dit jaar heeft Google volgde het voorbeeld van Mozilla en Opera door het geven van Chrome-gebruikers de mogelijkheid om blokkeren van third-party cookies (ondanks zijn aandringen dat dit alleen de oorzaak adverteerders gebruik van shadier methoden, zoals het nemen van vingerafdrukken te registreren welke websites gebruikers).

(Image credit: Opera)
“Firefox Eigen Netwerk werd gebouwd om te zorgen voor de best mogelijke prestaties en privacy”, een Mozilla-woordvoerder vertelde TechRadar. “In tegenstelling tot een ware VPN, dat is een stuk software dat werkt op het niveau van het BESTURINGSSYSTEEM een apparaat, de Firefox-Private Network is een veilige, versleutelde pad naar de web voor de Firefox-browser het gebruik van Cloudflare als een proxy”
Er zijn zeker genoeg van derden proxy-extensies voor Chrome (zowel gratis als betaald), maar er is geen teken dat Google het implementeren van een proxy of VPN van zijn eigen. Met meer dan 60% van de wereldwijde browser markt in September 2019 volgens StatCounteris Google zeker niet hoeft te bengelen een wortel te verleiden nieuwe gebruikers – maar het zou kunnen, als zij wilde.