Esports is niet meer een stedelijk verschijnsel, dankzij mobile gaming

Ik vroeg Naseeb Puri, Directeur, Mountain Dew & Energie, PepsiCo over haar visie op hoe de gaming cultuur heeft ontwikkeld en de rol die deze toernooien spelen in het bevorderen van het. Ze vertelde ons, “we zijn begonnen met Dauw Arena in 2016, en we zijn begonnen omdat we vinden er zo’ n grote passie rond esports. Het is waarschijnlijk de snelst groeiende jeugd trend vandaag de dag.”
Op dit punt in 2019, het is duidelijk dat de Indiase digitale gaming industrie is sneeuwbaleffect met grote namen zoals Tencent, Nazara, Paytm, enz. er in investeren. Bovendien zijn de schattingen impliceren dat India de mobiele games markt is de moeite waard ,1 miljard in 2020. Het is ook naar voren gekomen als een van de top vijf landen op het gebied van mobile gaming user base wereldwijd. Laten we niet vergeten dat India ook de tweede plaats staat het aantal smartphone zendingen na China, en dat is een enorme bijdrage.
Hij vertelt ons, “overwegen PC als test match en mobiele als twenty20 cricket. Vanwege de twenty20-formaat, cricket werd leuk en kreeg massified. Maar als je vraagt professionele spelers over wat is het toppunt van cricket? Zullen ze nog zeggen dat het Test-cricket. Het is hetzelfde met PC-gaming.”
(Image credit: de Toekomst)
Toen ik vroeg over de lange termijn visie van Mountain Dew Arena, Naseeb vertelde mij dat de “sky is the limit.” Legde ze uit, “we willen in staat zijn om een platform te bieden aan spelers om hun vaardigheden laten zien en hopelijk zullen we op een dag een gouden Olympische medaille winnaar voor India in Esports.”

Concurrerende esports-toernooien zoals Mountain Dew Arena spelen een vitale rol in het duwen van de gaming cultuur en het geven van beginnende gamers een platform om erkenning te krijgen met hun vaardigheden. Het geeft hen een kans om te streven naar professionele gaming en het maken van een carrière in de ict.
Akshat uitgelegd met eenvoudige logica, “als je gaat mobiel, het platform is meer massa; als gevolg hiervan zie je steeds meer mensen komen op van tier 2-en tier 3-markten. In de PC-wedstrijden, de meeste van de spelers van Mumbai, Bangalore, Hyderabad of Chennai. Maar als je kijkt naar mobile, al deze mensen zijn uit kleinere steden die veel zelfs nog niet van gehoord. Warangal, Bhilai, en Tiruchirapalli, bijvoorbeeld.”

Esports cultuur op een stijging in India

Esports is majorly draaide rond de PC en console gaming in het verleden. Maar zoals te zien is in de afgelopen jaren, heeft zich vertakt naar mobiele telefoons. Waar aanvankelijk werd het alleen gezien als een hobby, een populaire online multiplayer titels als Clash Royale en PUBG Mobile introduceerde een nieuw aspect van de competitieve gaming.
Wie is een beter voorbeeld dan de Sterveling die heeft India wereldwijd op de kaart als het gaat om de competitieve gaming? Gelukkig kregen we een kans om te horen wat hij te zeggen had over het evenement. Hij vertelde ons, dat “ik hoop dat er meer evenementen zoals Mountain Dew Arena dus dat meer en meer deelnemers in verschillende spellen uit kan komen en zich te bewijzen als ik deed.”
Om te bereiken van het maximum aantal spelers in de kaart, Mountain Dew Arena gaming truck gaat over 200 vreemde locaties, met inbegrip van kleine steden en tier twee steden waar Naseeb zintuigen van een enorme omvang. Ze vertelde ons dat mobile gaming heeft de potentie hebben om landelijk. Zegt ze, “smartphones zijn duidelijk gaat ontploffen in deze ruimte, maar dat gezegd zijnde, wat ben ik nu aan het ontdekken is dat zelfs gsm’ s zijn groot voor gaming en als gevolg daarvan, onze strategie als we de massa is om te ontgrendelen van de mobiele telefoon in een nog grotere manier als we echt willen gaan naar het hart van de markten. Als ik zeg 1,5 miljoen deelnemers 80 tot 85% deelnemer afkomstig is van mobiel. Dus uiteindelijk is de massa en schaal worden op mobiel.”
Terwijl velen geloven nog steeds dat de PC is de belichaming van esports of competitief gamen, je kan zeker niet negeren de lift die een smartphone game heeft gegeven aan de cultuur.

PC Gaming is test cricket tijdens het mobile gaming is T20

Het aantal deelnemers is gegroeid met meer dan 20x in vier jaar. Op dit Naseeb zegt: “de groei is aanzienlijk groot. Ik denk dat wat er is, verandert de schaal, wat zich heeft ontwikkeld, is ons vertrouwen in het platform.”

Esports en gaming is niet een hoger SSC boek top van de piramide baan. Het is een massa jongeren passie, en we willen om te dienen, dat die er zijn.

Esports is langzaam in de wortels

Tal van factoren zijn die leiden tot de exponentiële groei van de competitieve gaming in India. Om te begrijpen een aantal van hen beter, ik sprak met enkele van de belangrijkste mensen werken aan empowerment van esports cultuur in India door middel van toernooien zoals Mountain Dew Arena.

Naseeb ziet er op het toernooi als het juiste platform waarmee jongeren voor de presentatie van hun talent, zonder enige beperkingen. Dit jaar wordt ze geïntroduceerd mobiele games voor zowel smartphone en voorzien van telefoon gebruikers waardoor er meer spelers meedoen in het toernooi. Met als gevolg, het aantal aanvragen verdubbeld van 7 lakh 1,5 miljoen meer dan een jaar.

Naseeb Puri, MD, Mountain Dew

Van het ontvangen van slechts circa 70.000 registraties in 2016 1,5 miljoen in 2019, Mountain Dew Arena is groot, en dus is de gaming cultuur in het land.
Gaming is zo veel een toeschouwer als een speler de sport. Een duidelijk bewijs is van een stijging in het aantal streamers en hun volgende op verschillende platformen. Om zorg te nemen van dit Dauw Arena had samen met Hotstar in de tweede editie van waar het live streams van het toernooi finale.
Naseeb verder vertelde ons dat ze maar een fenomenaal reactie van tier 2-en tier 3 steden. “We hebben de mensen hier, die zijn niet allemaal uit Delhi en Mumbai. Het is een diepe landelijk fenomeen, zijn formaten als eerste-persoon, auto, race, en dergelijke zijn zeer aantrekkelijk, niet alleen als een speler de sport maar ook als toeschouwer,” zei ze. PC Gaming is zeker meer ernstige en goed georganiseerd op een globaal niveau, maar de mobiele gaming heeft verspreid de competitieve cultuur bij iedereen in de pocket. Akshat gelooft dit heeft zeker geholpen jonge spelers als Naman Mathur (Sterfelijk) worden bekende beroemdheden, maar dit zal niet gaan overlappen de relevantie van PC-gaming. Hij zegt, “je zult het altijd zien, een ruimte voor de PC op de top, waar er zal worden sommige Elite competities over de hele wereld. Dus zowel bestaan, en beide spelen een zeer sterke waarde in hun eigen manier. Echter, als popularisering in India is betrokken, mobiele gaming is ongetwijfeld een belangrijke rol gespeeld.”
Ik was op de vierde editie van de Mountain Dew Arena finale eerder deze maand, waar ik kon zien hoe esports is het bereiken van de wortels van het land. Het was de eerste keer toen de organisatoren hadden geïntroduceerd mobiele games aan de wedstrijd, en de aantallen zijn drastisch veranderd.
Door nu moet je hebben begrepen hoe de mobiele gaming is populair esports in het land, maar dat is slechts één aspect van. Er zijn meerdere krachten werken samen in het vormgeven van de toekomst van esports in India.
Akshat Rathee, MD, ESL India legde ons een zeer interessant voorbeeld wanneer we vroeg hem zijn mening over PC-gaming vs mobile gaming.

Die voor Olympisch goud in esports voor India

De Mountain Dew Arena, in het bijzonder, wordt geholpen door de meest krachtige namen werken aan het bevorderen van esports in India. Het heeft samen met ESL en Nodwin Gaming, dat zijn de twee van de grootste esports-bedrijven in de wereld en in India respectievelijk. Deze twee zijn “bijna vastgebonden op de heup met ons op voor het daadwerkelijk bouwen van dit platform,” zegt Naseeb.
Naseeb toegevoegd dat ze kijken uit naar het opbouwen van een zeer sterke content pipeline rond gaming om meer waarde toe te voegen aan het toernooi door het bouwen van een kijkerspubliek omheen. Populaire games met een grote user base als PUBG Mobiele helpen ook om de concurrentie te bereiken meer gebruikers en tekenen oogballen in de richting van het toernooi.
Terwijl die zou geven u een idee van hoe groot gaming is naar verwachting in de komende jaren, de Mountain Dew Arena is een sprekend voorbeeld van de verandering die mobile gaming heeft gebracht aan het land.