Hier is het ‘ s werelds snelste 3D-printer

Wetenschappers aan de Northwestern University overwon deze warmte-gerelateerde problemen, door het gebruik van een non-stick vloeistof, die ook wel ‘Vloeibaar Teflon’. In wezen, HARP projecten ultraviolet licht door een venster voor het uitharden van de hars op een verticaal bewegende plaat, en de Vloeistof Teflon stroomt over van raam, het verwijderen van warmte en vervolgens te verspreiden door middel van een koelmachine.
In andere woorden, een ton van de warmte wordt nog steeds gegenereerd, maar de onderzoekers hebben een zeer efficiënt proces voor het verwijderen van het.
James Hedrick, een andere onderzoeker op het project, merkte verder op: “De interface is ook anti-aanbak, die houdt van de hars van het naleven van de printer zelf. Dit verhoogt de printer de snelheid door een honderdvoud omdat de onderdelen niet hoeven te worden herhaaldelijk gekloofd van de onderkant van de print-btw.”
Tsjaad A. Mirkin, die geleid HARP ontwikkeling, enthousiast: “Als u kunt afdrukken snel en groot, het echt kunnen veranderen de manier waarop we denken over de productie. Met HARP, kan je alles bouwen wat je wilt, zonder vormen en zonder een magazijn vol met onderdelen. U kunt afdrukken met alles wat je kunt bedenken op de vraag.”
HARP maakt gebruik van een nieuwe versie van stereolithografie, een 3D print proces waarbij vloeibare hars is uitgehard en gehard in een solid object door de verwachte ultraviolet licht, die werd meer algemeen bekend is over vier jaar geleden.
Bekend als de HARP printer, een afkorting voor “high-gebied snel afdrukken’, het apparaat heeft een print bed met een oppervlak van 2,5 vierkante meter en is 13 meter hoog, en kan het afdrukken van een object met de grootte van een volwassen mens in een paar uur (Madame Tussauds heeft waarschijnlijk kreeg de volgorde in al).

Hot topic

Het probleem met de conventionele drukmethoden is dat de hars op basis van 3D-printers genereren een groot deel van de warmte. Hoe sneller het apparaat prenten – en hoe groter het object, hoe meer deze strijd met temperaturen steeds moeilijker te beheren, waardoor de geprinte object mogelijk te eindigen vervormd zijn of gebarsten.
Een nieuwe 3D-printer is het gebruik van innovatieve technologie om de snelste apparaat ooit als het gaat om de afdruksnelheid voor grotere objecten.
Het is vooral handig voor het snel afdrukken van grote delen, of een hele hoop verschillende kleine onderdelen tegelijk.
De HARP heeft de potentie om een revolutie op grote schaal de productie, omdat de bestaande grote 3D-printers zijn natuurlijk geschikt voor het produceren van grote delen, maar ze moet worden bewerkt (of geschuurd) voor de finale afwerking. HARP, echter, kan een klaar-om-te-gaan grote delen zonder uitgebreide post-processing – omdat het maakt gebruik van hoge-resolutie licht-patroon op het bereiken van een fijnere afwerking in de eerste plaats.

HARP blijft scherp

Specifiek, het is geschikt voor het afdrukken van objecten verticaal aan een snelheid van een halve meter (iets minder dan een halve meter) per uur, wat neerkomt op een record niveau van de doorvoer in 3D-printing.
HARP is ontwikkeld door onderzoekers van de Northwestern University (Illinois), en een van hen, David Walker, merkte op: “Uiteraard zijn er vele soorten 3D printers die er zijn – zie je-printers maken van gebouwen, bruggen en auto-instanties, en omgekeerd zie je printers die kunnen maken dat kleine onderdelen bij zeer hoge resoluties. We zijn enthousiast, want dit is de grootste en hoogste doorvoer printer in zijn klasse.”
HARP moet worden in de handel verkrijgbaar in de volgende 18 maanden, of tenminste, dat is de tijdschaal Northwestern University is te schatten.