De Pixel 4 is niet aan de functie-rijke RCS sms Google heeft geduwd voor

De nieuwe Pixel 4 telefoons kunnen geladen worden met de nieuwste functies en software zorg van de 10 Android, maar Google is blijkbaar nog steeds worstelt met de druk voor Rijke Communicatie Services (RCS) berichten.

Noch Verizon noch T-Mobile zijn het ondersteunen van de nieuwe berichten standaard voor de Pixel 4, met Sprint voor de vervoerder om het te ondersteunen, 9to5Google rapporten.

SMS is de standaard voor het overseinen van de tekst voor een lange tijd, maar zoveel functies, SMS is van de smartphone stenen tijdperk. Chat apps als WhatsApp en iMessage steeds feature sets die stapel op de top van de mogelijkheid om te sturen basis van sms-berichten. Ze leesbevestigingen, typen indicatoren, en de media van hoge kwaliteit.

Google heeft geduwd voor RCS, op zoek naar de vervoerders om het systeem te gebruiken, want het brengt veel van de functies van andere messaging apps, terwijl nog steeds door de vervoerders. HET is zelfs gericht gebruik van eigen servers voor deze knip de vervoerder tussenpersoon.

Een spel van de vervoerders

Er zijn een paar redenen waarom RCS zou hier niet zijn toch. Voor een Google-Pixel telefoons zijn niet eerder op grote schaal beschikbaar van mobiele providers in de VS. Verizon was de enige vervoerder partner voor alle Pixel telefoons tot op de Pixel 3 en Pixel 3a.

Dus, het moet geen verrassing zijn dat T-Mobile en Verizon niet ondersteunen van RCS op de Pixel 4 nog. Het maakt de Sprint van de ondersteuning voor het systeem op stand-out een beetje.

Wat is het vreemdste van alles is Verizon het gebrek aan ondersteuning. Verizon eerder had toegestaan voor RCS berichten op Pixel 3 telefoons, maar dat kwam niet bij de lancering van de telefoon. Verizon ook ondersteuning toegevoegd voor de Samsung Galaxy S9. Het is mogelijk steun zal komen op een later tijdstip voor Verizon, en het kan voor T-Mobile ook.

AT&T ‘ s gebruiken voor RCS voor de Pixel 4 zou kunnen zijn van een long-shot, als de vervoerder heeft zijn eigen Geavanceerde Messaging service biedt een soortgelijke functie-set.

Dus, voor Pixel 4 gebruikers-en Android-gebruikers in het algemeen op zoek om te profiteren van RCS-functie, is het misschien tijd om een kijkje te nemen bij andere berichten-apps.