De beste telefoon van de camera lenzen kunnen worden op het punt om drastisch dunner

(Image credit: Dan Hixson / Universiteit van Utah )
De Universiteit van Utah onderzoekers van het prototype van de lens plat was, maar op de meeste smartphone-lenzen zijn afgerond – de ‘belangrijkste’ camera op een telefoon is meestal een wide-angle lens. Natuurlijk, dan is onze eerste vraag was over lenzen.
“Mijn beste gok is 2-3 jaar,” Menon vertelde ons, toe te voegen dat, “Voor smartphones zijn er toepassingen in de ruimtevaart en uav’ s, waar deze objectieven worden toegepast.”
(Image credit: TechRadar)

Deze oplossing komt van de Universiteit van Utah in Salt Lake City, waar een groep van onderzoekers hebben net uitgevonden smartphone-camera lenzen die zijn slechts een paar micrometer dik. Als je niet weet wat een micrometer is, misschien geeft dit je een idee: het is een miljoenste van een meter, wat betekent dat deze lenzen zijn duizend keer dunner is dan die momenteel in gebruik is in het vlaggenschip smartphones – en-twintig keer dunner zijn dan een menselijke haar.

Het begrijpen van super-dunne smartphone lenzen

De tech is geweldig, maar zoals vaak het geval is met de wetenschappelijke doorbraken, zoals deze, is het mogelijk dat er nog een weg af te arriveren in een retail – dus onze volgende vraag was of we zien dit in smartphones op korte termijn en op welke tijdschaal deze zou worden.
Of je nu een iPhone gebruiker, Huawei super-fan, Samsung telefoon toegewijde of OnePlus aanbidder, kan iedereen het ermee eens dat de camera bultjes uitsteeksels in een telefoon van de behuizing, waar de camera is ondergebracht – zijn vervelend. Ze raken makkelijk beschadigd, stop je liggend uw telefoon plat op een tafel, en voel je irritant wanneer je je telefoon in een landschap. Echter, is er een oplossing in de hand.

“Het idee is om dit volledig transparant voor een lens designer. In andere woorden, de lens designer zal opgeven [wat ze willen] en onze algoritmen die specificaties in vlakke lens ontwerpen.” Het is dus heel goed mogelijk dat deze lenzen komen in alle configuraties zie je op de achterkant van uw smartphone al.
Kortom, je zou ernstige schade toebrengen aan uw telefoon voor de lenzen kunnen worden beïnvloed.

Toen het nieuws van het onderzoek brak, diverse andere toepassingen voor de lenzen werden aangeprezen naast smartphones, zoals de lichtere militaire drones, of nachtzicht apparatuur, vooral voor militair gebruik – en het is mogelijk de lenzen zal worden ingezet voor deze doeleinden alvorens hun weg naar smartphones.
Een super-dunne smartphone lens klinkt geweldig, maar hoe wordt dit eigenlijk veranderen uw camera ervaring? We spraken met Rajesh Menon, een elektrische en computer engineering van de associate professor aan de Universiteit van Utah, voor een beter begrip van deze kleine lenzen.
Specifiek vragen we Menon als deze micrometer lenzen zou komen in verschillende specificaties – zoals ultra-groothoek -, tele -, macro-of meer. Het antwoord was eenvoudig: “Ja, dit is precies wat we doen.”
Het is zeer eenvoudig om het neerzetten van een smartphone breken, en dit risico is aanzienlijk gestegen als de lens in gebruik is een twintigste van de dikte van een menselijke haar, dus onze laatste vraag ging over de zwakheid van deze lens. Volgens Menon, hoewel, er is niets om zorgen over te maken: “Alle lenzen vandaag zijn beschermd achter een sterke glazen, dus dit kan hetzelfde zijn voor onze lenzen ook.”
Dit nieuws werd gepubliceerd in een wetenschappelijk artikel getiteld “Breedband lichtgewicht flatscreen lenzen voor lange-wave infrared imaging“, waarin beschreven staat hoe een echt kleine optische lens. Het kunnen vervullen van de functies van een dikkere smartphone lens door het effectief maken van een groot aantal kleine structuren die bounce het licht naar de sensor werken samen om te fungeren als een lens.