Adobe Photoshop is beschikbaar voor de iPad met een voorsprong van start

Voor wat de verwachting is voor de officiële onthulling op vandaag (4 November) Adobe Max conferentie, Adobe Photoshop voor de iPad is reeds verschenen in de App Store.

Het werd algemeen verwacht dat de app zou het niet beschikbaar zijn tot enkele dagen na de officiële aankondiging, maar het is nu beschikbaar. De gratis te downloaden zal zien hebt u onbeperkte toegang tot de app voor een volledige 30 dagen – dan dat je nodig hebt is een abonnement op Adobe Creative Cloud.

Op het moment van schrijven kun je een Creative Cloud abonnement voor € 9.98 / $9.99 / AU$14.29 een maand, met Photoshop en Lightroom op al uw (compatibel) apparaten, waaronder computers en iPads.

Het belangrijkste voordeel van de nieuwe versie is dat het stelt u in staat om uw bestanden bewerken, net zoals u zou doen op uw bureaublad. Zo krijg je PSD (Photoshop Document) ondersteuning, lagen, selectie-instrumenten, en vele andere programma ‘ s je gebruikt om van de desktop-versie, maar die is geoptimaliseerd voor touchscreen interfaces.

Dat is goed nieuws voor iedereen die wil bewerken van beelden op het bewegen en hoeft niet per se hun laptop met hen.

Cloud-werken

Een ander pluspunt is de mogelijkheid om uw bestanden opslaan in de cloud, en verder te werken op hen later op een ander apparaat.

De afgelopen jaren hebben we gezien wat de ‘Lite’ Photoshop en Lightroom opties voor iPads en andere mobiele apparaten, maar ze hebben altijd al iets van een compromis, dat zou je pas echt gebruiken als je geen andere optie beschikbaar.

Professionele en nieuwsfotografen moet op zoek naar de nieuwe app is vooral handig, als ze in staat zijn om te bewerken en uploaden van foto ‘ s uit de scene van een gebeurtenis in plaats van te wachten totdat ze thuis komen, en zonder dat het dragen van een laptop bij zich hebben.

We hebben een kort spelen met Photoshop voor de iPad, en we vinden dat het niet openen van raw-bestanden van een Nikon Z7, terwijl een deel van de functionaliteit lijkt te ontbreken, maar gezien het feit dat de app nog niet officieel aangekondigd, maar toch hopen we dat oplossingen voor problemen zal worden uitgerold snel.