Cyber bedreigingen toenemen in 2020

FireEye ontdekte ook dat het ontbreken van cybersecurity training blijft een probleem met één op de vijf (21%) van de duitse respondenten geven toe dat hun organisatie geen cybersecurity-opleidingen op alle. Dit cijfer is veel hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 11 procent en in Frankrijk (1%) en het verenigd koninkrijk (10%).
“Een interessant aspect van dit nieuwe onderzoek is dat het laat een licht schijnen op de verschillende houdingen die van invloed zijn op hoe individuen en organisaties aanpak van cybersecurity over de hele wereld. Een houding die ontstaan, die mensen moeten heroverwegen is het verhuren van naleving bepalen normen voor de beveiliging wanneer ze eigenlijk moeten streven naar een hoger niveau van bescherming. Bijvoorbeeld, het rapport bleek dat 29 procent van de organisaties hadden informele opleiding programma ‘ s op een ‘zo nodig’ – basis die gericht zijn op het voldoen aan de kern van compliance-eisen. Het is waarschijnlijk dat de organisaties die het nemen van een meer omvattende aanpak in dit gebied en de anderen zijn beter uitgerust om te gaan met bedreigingen van de veiligheid.”
Global security strategist bij FireEye, Eric Ouellet verder inzicht in de bevindingen van het rapport, zegt:
Volgens het rapport, een op de tien BRITSE organisaties (11%) zei dat ze niet over een cyberaanval of inbreuk reactie plannen. Dit is de derde hoogste van alle landen achter Canada (19%) en Japan (15%). Echter, op hetzelfde moment, het duitse antwoord was vijf procent en slechts twee procent van de respondenten in Frankrijk zeiden dat ze geen plannen hebben om een cyberaanval of inbreuk reactie, terwijl het wereldwijde gemiddelde bedraagt acht procent.

Cyber bedreigingen

Van de ondervraagden, de helft van de respondenten (50%) zegt dat hun organisatie niet wordt gedekt door cyber verzekering. Duitsland heeft de tweede hoogste niveau van de respondenten zonder cyber verzekering bij 60 procent is veel hoger dan in het verenigd koninkrijk (32%) en Frankrijk (43%).
Boetes die voortvloeien uit de naleving van voorschriften zoals GDPR waren de tweede minst gekozen door de respondenten uit een lijst van negen potentiële problemen en FireEye ‘ s onderzoek bleek dat 24 procent van de respondenten beoordeelde deze boetes als een zorg. In het verenigd koninkrijk, 39 procent van de respondenten zei dat deze boetes werden een zorg, gevolgd door 22 procent in Duitsland en 19 procent in Frankrijk. Echter, het verlies van gevoelige gegevens met de grootste zorg in de wereld en in drie van de Europese landen die werden onderzocht.
Als het gaat om nieuwe technologieën, 86 procent van de respondenten gaf ze hadden opgezet blockchain initiatieven. Echter, 21% van de duitse respondenten zei dat ze niet had onderzocht blockchain en beschouwen het niet als een prioriteit. Dit is vergeleken met 10 procent in Frankrijk en 14 procent in het verenigd koninkrijk. In elk van de drie landen al zo ‘ n 40 procent van de respondenten zei dat ze waren begonnen met een initiatief om beter te begrijpen AI en AI-beveiliging.
Voor het compileren van zijn verslag, het bedrijf onderzocht meer dan 800 ciso ‘ s en andere senior executives in Noord-Amerika, Europa en Azië om beter inzicht in hun houding tegenover een aantal van de meest voorkomende onderwerpen op het gebied van cyberbeveiliging vandaag.
De cybersecurity bedrijf FireEye heeft haar inaugurele FireEye Cyber Trendscape Rapport, waaruit blijkt dat de meerderheid (56%) van de organisaties is van mening dat het risico van cyber bedreigingen zal toenemen in 2020.