Firefox zal een eind maken aan die vervelende meldingen… over meldingen

Er zijn vele legitieme redenen voor sites willen display meldingen van mensen – zoals hen te laten weten dat er nieuwe inhoud of veranderingen in hun accounts of houden hen op de hoogte van het laatste nieuws – het is ook iets dat open is aan misbruik, vandaar dat de stap van Mozilla.
Mozilla liep een experiment om te bepalen hoe mensen omgingen met dergelijke pop-ups, vinden dat 97% van de gebruikers ontslagen hen, of is gekozen voor blok toekomstige meldingen. ZDNet geleerd van een Mozilla-ingenieur die het plan is te rollen de blok-voor-de standaard optie voor alle gebruikers.
Firefox 72 blokkeren push notificatie aanvraag pop-ups standaard. Dit betekent dat je niet langer berichten te vragen ‘Zal u toestaan xyz.com om kennisgevingen te verzenden?’

Hoe het zal werken

De wijziging betekent niet dat een einde te maken aan de site meldingen, dat wel. Vanaf versie 72 hoger is, in plaats van de huidige pop-up die wordt weergegeven in de browser zal in plaats daarvan een pictogram in de adresbalk, die zal het verzoek tot kennisgeving als erop wordt geklikt.
Dit zal welkom nieuws voor iedereen die de voorkeur geeft aan het browsen ononderbroken, en is gefrustreerd door het hebben van te ontslaan, popups, elke keer als ze een nieuwe website bezoeken.
De stabiele versie van de Firefox-72 is het gevolg voor de release in januari 2020, maar de functie kan al gevonden worden in Firefox Nightly.