Nieuwe Microsoft Rand van de browser start op 15 januari

Microsoft heeft onthuld dat haar nieuwe Rand Chromium-browser is ingesteld om te starten op 15 januari.

De verbeterde browser beschikbaar op Windows-10, Windows 7, Windows 8, Windows en macOS in 90 talen

Voor degenen die op zoek zijn naar een begin van de smaak, een beta-versie die Microsoft roept een “release candidate” is ook beschikbaar om te downloaden vandaag.

Aangedreven

Microsoft heeft een eerste beta versie van de nieuwe Rand terug in augustus, met de belofte van een reeks van nieuwe tools en updates voor de gebruikers als het lijkt claw back marktaandeel van Google Chrome en Mozilla Firefox.

Het bedrijf debuteerde met een nieuw logo voor de Rand een paar dagen geleden als een teaser voor de release, met de afbeelding verborgen achter een serie van puzzels en aanwijzingen geplaatst op het web door werknemers van Microsoft.

De nieuwe en verbeterde Edge is vanaf de grond opgebouwd – met dezelfde Chroom stichting als Google Chrome – meer aantrekkelijk zijn voor zowel eindgebruikers en web ontwikkelaars.

Het zal komen met sync-ondersteuning voor Windows, macOS, iOS en Android, wat betekent dat u zult in staat zijn om te dragen over uw wachtwoorden, uw web geschiedenis, favorieten en persoonlijke instellingen.

Microsoft heeft ook nog een nieuwe tracking preventie standaard in de Rand, wat betekent dat gebruikers niet moeten worden betrokken over wie is het zien van hun gegevens online. Al aanwezig in zowel Firefox en Chrome, de nieuwe functie is standaard ingeschakeld, sterk verbeteren van de privacy van de gebruiker, met een nieuw InPrivate-modus ook de mogelijkheid voor online zoekopdrachten en surfgedrag niet worden toegeschreven aan u.

(Image credit: Microsoft)

Maar de nieuwe Edge zal ook voorzien zijn van een aantal business-gerichte functies als Microsoft lijkt te trekken in alle soorten gebruikers.

Dit omvat een eenvoudiger manier voor werknemers om informatie te zoeken binnen hun eigen bedrijven, de openstelling van de adresbalk om gebruikers te vinden collega ‘ s, kantoren, plattegronden voor een gebouw, en zelfs definities voor bedrijf acroniemen.

“We zien een unieke gelegenheid om de brug de afwegingen van de huidige web zoeken met meer complete oplossingen die Microsoft uniek adres,” Yusuf Mehdi, Microsoft corporate vice president, het moderne leven en apparaten, schreef in een blog de aankondiging van het nieuws.