De iPhone 5G ziet er naar Apple ‘ s duurste iPhone door een lang schot

We verwachten dat Apple ‘ s eerste iPhone 5G om te worden uitgebracht in 2020, en hoewel we niet veel weten over het nu, verwachten we niet dat het goedkoper is – en als een toonaangevende analist is een schatting van hoeveel het kost Apple te maken van de telefoon is juist, het is ingesteld om erg duur inderdaad.

De analist Ming-Chi Kuo, en als je Apple nieuws zul je waarschijnlijk weet de naam – hij is een van de meest productieve Apple analisten die er zijn, en zijn kristallen bol-kijken met betrekking tot iPhones, iPads en Apple-Horloge vaak blijkt te kloppen.

Via Appleinsider, Kuo heeft voorspeld welke veranderingen de iPhone 5G zien van de iPhone-11 – apparaten. De camping is dat de componenten ingesteld zijn veel duurder – tot 60% meer in sommige gevallen – en dat is waarschijnlijk te vertalen in een aanzienlijk hogere prijs voor het eindproduct.

Volgens Kuo, de kosten van een 5G iPhone chipset zal stijgen met 35%. Terwijl dit betekent niet dat de verkoopprijs zal noodzakelijkerwijs met hetzelfde bedrag, het is onwaarschijnlijk dat Apple zal nemen dat de stijging van de kosten op de kin.

Dat zal niet de enige upgrade hoewel, als het ontwerp zal ook moeten veranderen wel een beetje om in te kunnen 5G tech – en dat zou kunnen betekenen dat de 5G iPhone ziet er heel anders naar de vorige Apple-toestellen. Volgens Kuo, het metalen frame van het apparaat kost 50%-60% meer te bouwen, terwijl de glazen kist 40%-50% duurder.

Dus terwijl de iPhone 11 kosten $699 / £729 / AU$1,199, gebaseerd op Kuo de ramingen van de volgende iPhone zou kunnen gaan kosten in de regio van $1,200 / £1,100 / AU$1,800 als Apple passeert, de meeste of alle van deze verhoogde kosten voor de consument.

Die zijn natuurlijk zeer speculatief nummers die nu is, weten we niet de prijs van wat wij verwachten zal de 5G-minder iPhone 12 nog. Echter, de meeste van de 5G telefoons die we hebben gezien hebben, meer kosten dan hun 4G-tegenhangers – de OnePlus 7 Pro 5G en Oppo Reno 5G waren beide identiek aan de 4G-versies opslaan voor 5G-connectiviteit, en beide werden duurder.

Een dergelijke prijsverhoging zou zijn ongewenst, zo niet geheel onverwacht, nieuws voor de iPhone-fans, als Apple telefoons zijn over het algemeen veel duurder dan hun Android-tegenhangers al – en de toevoeging van 5G kon het verzenden van de prijs door het dak.