Azure Arc laat Microsoft cloud draaien op AWS en Google Cloud

Via TechCrunch
In een blog post te kondigen Azure Arc, corporate vice president van Microsoft Azure, Julia White legde uit hoe de nieuwe dienst kunnen helpen de snelheid van implementatie, terwijl ook het verstrekken van klanten met een compleet overzicht van al hun Azure data services over op gebouwen en wolken, zeggende:
Vanaf nu Azure SQL Database en Azure Database PostgreSQL Hyperscale zijn de enige twee Azure services-gebruikers in staat zal zijn om aan andere aanbieders van infrastructuur hoewel Microsoft zal waarschijnlijk dit uitbreiden naar andere Azure services de loop van de tijd.
Het gebruik van Azure Arc, kunnen ontwikkelaars nu het bouwen van containers apps het gebruik van hun instrumenten van de keuze en IT-teams kunnen ervoor zorgen dat deze apps worden geïmplementeerd, geconfigureerd en beheerd gelijkmatig met behulp van GitOps-gebaseerde configuratie-management.

Azure Arc

De nieuwe dienst breidt Azure management van mogelijkheden voor Linux en Windows servers en naar Kubernetes clusters op een infrastructuur op lokaal, multi-cloud en rand.
Op de jaarlijkse Ontsteken conferentie van Microsoft bekeken Azure Boog die gebruikers in staat stelt om gebruik te maken Azure management tools en data diensten op vrijwel elk platform, inclusief die van haar concurrenten, zoals AWS en Google Cloud.
“Met Azure Arc, klanten kunnen nu profiteren van de voordelen van cloud innovatie, met inbegrip altijd up-to-date gegevens, de mogelijkheden, de implementatie in seconden (in plaats van uren), en de dynamische schaalbaarheid op enige infrastructuur. Klanten hebben de flexibiliteit om te implementeren Azure SQL Database en Azure Database PostgreSQL Hyperscale waar ze het nodig hebben, op elk Kubernetes cluster. Van de Azure-portal, klanten krijgen een uniforme en consistente weergave van al hun Azure data services over op de gebouwen en de wolken en kunnen toepassen consistent beleid, de veiligheid en het beheer van gegevens in verschillende omgevingen. Klanten kunnen onbeperkt schaal door de naadloze spinnen extra Kubernetes clusters in Azure Kubernetes Service (AKS) als ze opraken van capaciteit op het terrein.”
Net als Google heeft met zijn open platform Anthos, Azure Arc maakt gebruik van Kubernetes, zodat klanten op te bouwen uit hun hybride cloud-implementaties op verschillende platforms.
Microsoft heeft ook gemakkelijker te implementeren cloud security in omgevingen met behulp van Azure Arc met gecentraliseerde role-based access control en security beleid.