Bluetooth-apparaten kunnen worden gehackt op een kilometer afstand

Consumenten en bedrijven hebben gewaarschuwd voor het bewaken van de veiligheid van hun Bluetooth apparaten na een waarschuwing dat de producten kunnen worden geconfronteerd met de eventuele derde-partij aanvallen.

De waarschuwing kwam van de Bluetooth Special Interest Group (SIG) die zegt dat de bewustwording van het bereik van connecitivity om aan te tonen de veelzijdigheid van de technologie.

De groep benadrukt dat naast het aansluiten van apparaten, zoals oordopjes, smart luidsprekers en computer accessoires over korte afstanden, sommige Bluetooth-verbindingen kan zich uitstrekken tot meer dan een kilometer – het aanbieden van meer flexibiliteit, maar ook veiligheidsrisico ‘ s.

Aangesloten

De SIG opgemerkt dat de meerderheid van de long-range Bluetooth goa in verbinding brengen met zorg industriële apparaten, maar hebben ook betrekking op grootschalige sensornetwerken en zelfs sommige drones.

Echter een verbinding kan worden onderworpen aan aanvallen of inbreuken van cybercriminelen, die zou kunnen proberen te kapen aangesloten apparaten of zelfs de netwerken zelf om toegang te krijgen. In 2019 heeft gezien dat een aantal belangrijke Bluetooth-beveiliging waarschuwingen, met inbegrip van een kwetsbaarheid die in staat was om te volgen iOS en Microsoft gebruikers van mobiele apparaten door middel van Bluetooth-connectiviteit.

“Over de hele wereld, ontwikkelaars gebruik van Bluetooth om te bereiken draadloze verbindingen over afstanden van meer dan een kilometer, en deze verbindingen zijn de basis van een nieuwe generatie use cases, zoals industriële asset tracking en grootschalige sensornetwerken,” zei de SIG ‘ s Martin Woolley.

“Bluetooth kan veel meer doen dan krediet voor en door innovatie in de consumentenmarkt, het blijft het verbeteren van de levens van miljoenen mensen over de hele wereld. Maar, in sommige opzichten, het succes van gemaakt, een verkeerde perceptie van de mogelijkheden,” Woolley toegevoegd.

Ontwikkelaars op zoek naar monitoren van het bereik van de connectiviteit voor de komende, of bestaande lanceert nu kunt dit controleren met het onlangs uitgebrachte Bluetooth-Range Estimator tool. De Bluetooth-Bereik Schatter is een online calculator en een self-service tool waarmee ontwikkelaars een schatting van de verwachte bereik tussen twee Bluetooth-apparaten in een aantal representatieve omgevingen door het invoeren van waarden voor de variabelen die de meeste invloed effectieve bereik.