Slim touch-display kan een revolutie 3D-printing voor de blinde

3D printen kan toegankelijker worden gemaakt dankzij een handige touch-display, dat is ontwikkeld door onderzoekers van de Stanford University.

Het idee is om blinde en slechtziende mensen een betere toegang tot 3D-modellen en de mogelijkheid om objecten te maken voor 3D-printen met behulp van de display.

De ‘2.5 D’ tactile display is in wezen een reeks pinnen, dat kan worden verhoogd tot verschillende niveaus – het soort ding dat je misschien hebt gezien (uiteraard veel meer basic) ‘pin art’ speelgoed voordat die ervoor zorgt dat de blinde persoon te voelen van de vorm die zij creëren.

In andere woorden, het is mogelijk om een 3D-model om gedrukt te worden en te voelen wat het eigenlijk is, in plaats van te vertrouwen op een ziende persoon om het te beschrijven. Objecten worden weergegeven kan worden gedraaid en ingezoomd op, als Slashgear rapporten.

Het is ook mogelijk om af te trekken trucs zoals als, bijvoorbeeld, het maken van een model van een kop (zoals weergegeven in de onderstaande video), de bovenste en onderste delen van het schip kan worden weergegeven naast het object.

De touch-scherm is aangeduid als 2.5 D omdat de onderkant van het scherm niet verandert van vorm, dus het is niet volledig ‘drie-dimensionale’ als het ware.

Het apparaat werd ontwikkeld door de Stanford-onderzoekers in samenwerking met de leden van de blinden en slechtzienden gemeenschap, en vertegenwoordigt een nieuw niveau van onafhankelijkheid in termen van 3D printen (en 3D-modellering in het algemeen) waarbij geen slechtzienden mediator is verplicht om extra feedback op een gegeven ontwerp.

Agenten van de schepping

Jozua Miele, een blinde wetenschapper die een co-auteur op het apparaat papier en hielp ontwikkelen, merkte op: “Het opent de mogelijkheid dat mensen die blind zijn, niet alleen consumenten van de voordelen van fabricage-technologie, maar agenten in het maken van onze eigen tools uit het 3D modelleren van omgevingen die we zouden willen of nodig hebben – en met enige hoop om het te doen in een tijdige wijze.”

Het display werd gepresenteerd als een prototype op de ACM SIGACCESS Conferentie die plaatsvond aan het einde van oktober, en is een onderdeel van een grotere schijf te ontwikkelen tactiele led displays door Sean Follmer, assistent-professor in de werktuigbouwkunde aan de universiteit van Stanford.

De uiteindelijke hoop is dat deze touch-display zal worden gerealiseerd in een groter model waarmee vormen in meer detail met kleinere pinnen voor een effectief hogere resolutie), en is minder duur dan het huidige prototype op te starten.

Aanzienlijke vooruitgang worden geboekt op de toegankelijkheid van de voorkant in de moderne computing, waaronder in de hardware arena met de ontwikkelingen zoals deze, en inderdaad met software zoals Windows 10 die heeft een behoorlijk aantal wijzigingen, waaronder de toevoeging van eye tracking functionaliteit – om ervoor te zorgen dat het BESTURINGSSYSTEEM steeds meer toegankelijk.