Huawei Kijken GT 2 krijgt NFC-als onderdeel van de laatste update

Een kern smartwatch functie dat was verrassend ontbreken van de Huawei Kijken GT 2 bij de lancering was NFC. Zijn afwezigheid was nog verrassender omdat de Chinese eenheden wel, maar nu de rest van de wereld is een inhaalslag dankzij de nieuwste software-update.

Dat klopt, het lijkt NFC is gebouwd in de Huawei Kijken GT 2, maar voor sommige reden uitgeschakeld op software niveau, en nu wordt ingeschakeld, met software versie 1.0.2.28. Volgens themrpc deze update is begonnen met het uitrollen van in landen, waaronder de VS, Duitsland en de Filippijnen, met meer waarschijnlijk spoedig volgen.

Echter, voordat je te enthousiast het is vermeldenswaard dat Huawei de implementatie van NFC hier ziet is erg beperkt.

Op basis van de update change log lijkt het NFC is alleen dat momenteel wordt gebruikt door het bedrijf OneHop app, een dienst waarmee je verbinding maken met de Huawei Kijken GT 2 tot een Huawei-telefoon, zodat u kunt gebruik maken van de laatste voor het aanpassen van de wijzerplaat van het horloge.

Dus met andere woorden als je hoopte te maken contactloze betalingen met uw Huawei Kijken GT 2 u nog schijnbaar niet kan, althans voor nu. Maar met NFC-ingeschakeld zou het alleen een kwestie van tijd voordat die functionaliteit wordt toegevoegd.

De software-update verbetert de nauwkeurigheid van de hartslagmeter tijdens het sporten, voegt extra geluidsinstellingen, en maakt een paar andere kleine aanpassingen en verbeteringen. Dus het is de moeite waard, zelfs als je niet de zorg over de beperkte NFC-functionaliteit.