Jaguar Land Rover ‘ s AMOLED carrosserie zal verander uw auto van kleur in seconden

Jaguar Land Rover is de aanpassing van de technologie die wordt gebruikt in de gekromde Televisies en flexibele communicatie te ontwikkelen om auto ‘ s die kunnen worden aangepast met de tik van een touchscreen.

Het bedrijf is het onderzoek naar nieuwe toepassingen voor Lichtgewicht Elektronica in Vereenvoudigde Architectuur (LESA) en zegt dat de technologie zal laten bouwen buttonless het interieur van de auto, wraparound dashboards, en zelfs kleur veranderende lichaam panelen die in wezen grote, gebogen AMOLED-schermen.

De technologie, die gebruik maakt van gedrukte schakelingen op een niet-metalen materialen, kan ook sterk verminderen van de grootte en gewicht van in-car electronics, maken het mogelijk om veel meer systemen dan normaal praktische, inclusief extra displays en zonne-panelen houden het allemaal aangedreven.

Interieur design

LESA werkt met behulp van computer aided design (CAD) software voor virtueel ‘ontvouwen’ een onderdeel van de auto (zoals een stuurwiel, bijvoorbeeld) in een twee-dimensionale structuur. De nodige schakelingen en de onderdelen worden geprojecteerd op het platte vlak, dat is dan vrijwel gevouwen terug in de oorspronkelijke 3D-vorm.

Wanneer dat proces is voltooid, wordt het een deel kan worden vervaardigd met de circuits die al is afgedrukt op de binnenkant.

Jaguar Land Rover heeft al gebruikt de technologie voor het maken van een overhead bedieningspaneel prototype dat weegt 60% minder dan een conventionele ontwerp, en is 3.5 mm dik plaats van 50mm.

Het is niet duidelijk wanneer de technologie zou kunnen komen in de productie van voertuigen, maar het bedrijf heeft grote plannen voor zijn. “De gezondheidszorg, luchtvaart -, consumenten-technologie en militaire industrie zijn al het benutten van de voordelen van de structurele elektronica en ons onderzoek is toonaangevend in de automotive sector door het op te nemen in de cabine voor de eerste keer,” zei Ashutosh Tomar, Jaguar Land Rover elektrische onderzoek technisch manager.