Microsoft proeven vier-daagse werk week

Na een experiment waar het personeel werkte vier dagen in de week voor het volledige loon, Microsoft Japan, is gebleken dat de omzet werd gestuwd door bijna 40 procent tijdens de maand waarin de proef is uitgevoerd.

De software-gigant is de Japanse kantoren zijn gesloten op elke vrijdag in augustus 2019 en full-time medewerkers kregen betaald “buitengewoon verlof”. Tijdens het experiment werden bijeenkomsten ook beperkt tot een maximum van 30 minuten en medewerkers werden gestimuleerd om discussies online, in tegenstelling tot aan face-to-face.

Japan heeft een van de langste werktijd in de wereld en volgens een 2017 onderzoek, bijna een kwart van de Japanse bedrijven hebben hun werknemers in meer dan 80 uur overwerk per maand en deze extra uren waren vaak niet.

Van de medewerkers die hebben deelgenomen aan Microsoft ‘ s Werken en Leven de Keuze Uitdaging 2019, 92 procent had positieve dingen te zeggen over het experiment als ze ondervraagd werden na de sluiting ervan.

Work-life balance

Volgens Microsoftis het elektriciteitsverbruik verminderd met 23 procent en papier afdrukken verminderd met 59 procent tijdens de maand lang op proef als in vergelijking met de hoeveelheid energie en papier dat gebruikt wordt in augustus 2018.

Het bedrijf zei ook dat het van plan is een tweede Werk naar Keuze Uitdaging deze winter, maar dit keer zal het niet aanbieden van medewerkers dezelfde “buitengewoon verlof”. In plaats daarvan, zal het personeel worden gestimuleerd om vrijaf te nemen om “de rest “smart”.

Terwijl Microsoft Japan probeert productiever worden door minder werken, Alibaba ‘ s mede-oprichter Jack Ma moedigt zijn werknemers om meer te werken, door ze te laten werken 12 uur per dag. In April 2019, Ma beschreven in de “996” patroon, waarin de werknemers werken van 9 tot 9 uur, gedurende zes dagen per week als “een zegen”.

Maar nu dat Microsoft Japan heeft bewezen dat een kortere werkweek kan een voordeel zijn in Japan al de plaatsen, waar die lange uren werken is vaak een vereiste, misschien bedrijven in andere landen snel volgen met vier-daagse werk week experimenten van hun eigen.

Via De BBC