Geld besparen op uw luchtreiniger is misschien niet een goed idee, Dyson vertelt ons waarom

Van de top tien meest vervuilde steden in de wereld, zeven zijn in India. Als u de telling van de top dertig, dan zijn er 22 Indiase steden. Per AirVisual‘s rapport, het is alleen India, China, Pakistan en Bangladesh die bijdragen aan de world’ s 50 meest vervuilde steden waar de eerste twee zijn opmerkelijke medewerkers.

Veel Noord-Indiase steden zien een toename in luchtvervuiling elk seizoen rond Divali, dat is een ander feit dat de toename van het ‘ongezonde’ (AQI 151-200) te ‘ernstige plus’ (AQI 700+) categorie. Dat betekent dat de mensen in de getroffen steden krijgen zelden ‘gezond’ (AQI 0-50) lucht om te ademen. Dus we moeten stoppen met het kijken naar de verontreiniging een seizoensgebonden zorg, en beginnen met het nemen van onmiddellijke maatregelen.

De verontreiniging in Delhi en NCR piekte op een drie jaar, een dikke deken van smog bedekt de nationale kapitaal op maandag. Zozeer zelfs, dat zelfs het Hooggerechtshof van India heeft gezegd:‘niemand is veilig, zelfs in de huizen; het is afschuwelijk. Dit is niet de manier is waarop we kunnen overleven.”

Dus wat betekent dit? Er is geen gezonde lucht om in te ademen in vele delen van het land. En terwijl de autoriteiten zijn bezig met het spelen van het spel de schuld, het is u die stap vooruit en zorgen voor uw welzijn.

(Image credit: AirVisual)

Wat is de oplossing?

Er zijn duizenden artikelen waarin wordt uitgelegd wat moeten we doen om het beteugelen van de vervuiling. Op een grotere schaal, er is veel werk te doen, en veel regels herzien moeten worden in sectoren die door de staat aan bestrijding van verontreiniging. Terwijl de autoriteiten werken aan een oplossing voor de lange termijn, mensen zijn afhankelijk meer op de korte termijn opties, zoals maskers en vernevelaars.

Tegen de tijd dat de autoriteiten werken aan het bereiken van resultaten op lange termijn, moeten we effectieve oplossingen te vinden voor de bestrijding van de dodelijke lucht. Draag N95 maskers en binnen te blijven is effectief in een mate, maar het verstrekken van uw eigen voeding van de gezonde lucht is iets dat alleen luchtzuiveringsinstallaties vordering te bereiken.

Vandaag de dag, bijna elke urban home heeft een waterzuiveraar, een apparaat dat was ooit net zo irrelevant als luchtzuiveringsinstallaties zijn voor velen. Het bewustzijn en de realisatie van de nadelige gevolgen van ongezond water gemaakt consumenten zijn van mening dat het een noodzaak dat zal van invloed zijn op hun gezondheid op de lange termijn. Op dezelfde manier, met luchtverontreiniging steeds meer duidelijk en letterlijk zichtbaar, nu meer mensen begrijpen het idee van het hebben van een luchtreiniger in hun huizen.

Het maakt nog meer zin als je je realiseert dat een individu ademt tussen de 9000-van 11.000 liter lucht elke dag, waarvan de meeste van het binnen is. Dat is wanneer luchtreinigers helpen u met uw deel van de gezonde lucht kwaliteit.

Er zijn vele bedrijven die luchtzuiveringsinstallaties, en dat is waar het de vraag welke luchtreiniger is de beste? Er zijn een aantal goedkopere alternatieven en een aantal zeer dure, maar uw zorg moeten worden als uw investering is echt aflossen of niet. Of zelfs als ze eigenlijk zijn voordelen.

(Image credit: de Toekomst)

Doen luchtzuiveringsinstallaties daadwerkelijk helpen?

Om dit beter te begrijpen, bereikten we naar één van de wereldwijde leiders in de categorie, Britse tech reus, Dyson. Waarom Dyson? Omdat het een van de weinige bedrijven leidt de heffing voor de in-home-luchtreiniging-technologie.

Aangezien de meeste van ons al weten wat de oorzaken van de verontreiniging en hoe het is schadelijk voor ons, vroegen we Dyson als deze machines zijn eigenlijk gemaakt om te vechten tegen de extreme omstandigheden in een stad als Delhi NCR. Zo ja, hoe?

Wijst op het begin van de winter in India, als er een piek in de vervuiling en stof David, Design Engineer, Dyson zei: “de vervuiling zijn begonnen met het zien van een stijging sinds het begin van oktober. Dat vijzels goed voor ons, is dat te laat, er is een toenemende waardering rond de noodzaak voor de lucht-reinigers in India. Echter, in de afwezigheid van enige regelgevende eisen en criteria met betrekking tot luchtreiniger certificeringen in India, de lucht-reinigers geïnstalleerd kan zelfs niet aan zijn primaire doel van het leveren van schone lucht in alle omstandigheden.”

David legde uit hoe de industrie is nog steeds met verouderde CADR test om te beoordelen luchtzuivering. Het is een standaard test die merken als Xiaomi, Philips, Blueair, enz. vertrouwen op. Maar Dyson is van mening dat haar eigen real-world gebruik afhankelijk POLAR test geeft een beter scenario van een modern huis. Het is niet alleen het definiëren van de kwantitatieve meting van de lucht-tarief, maar is gemaakt om ervoor te zorgen dat de kamer is gevuld met schone lucht.

Hoe is de POLAR test betrouwbaarder over CADR?

De CADR test is een goede manier om te kijken naar de zuivering. Het is belangrijk op te merken dat er een paar beperkingen in deze industrie testen, die gericht zijn op de POLAR test.

De CADR test wordt uitgevoerd in een 11.8m2 kamer, in vergelijking met de POLAR test kamer meet 6 x 4.5 x 3m. Dat geeft het een vloeroppervlak van ongeveer 27m2, die nauwer betrekking tot de middelgrote woonkamer in dit deel van de wereld, vooral voor degenen die het zich kunnen veroorloven Dyson.

Verwijzend naar een ander interessant feit, David zei: “de test is niet opgezet om u te vertellen hoe goed een machine is bij het mengen en het projecteren van de gezuiverde lucht gelijkmatig door de kamer. Een persoon zit rechts naast de zuiveringsinstallatie zou, bijvoorbeeld, meer profiteren van de machine, in tegenstelling tot iemand die aan het eind van een kamer.”

In de CADR test, het plafond ventilator dient om de mix van het gezuiverde lucht in de kamer voor de zuiveringsinstallatie. De meesten van ons doen geen gebruik van ventilatoren in de winter, en dat betekent dat de machine kan worden zuiveren van de lucht in de directe omgeving, wat betekent dat je ademt de schone lucht alleen wanneer je in de buurt van de machine.

David heeft er ook op gewezen dat, “in tegenstelling tot het zichtbare verontreinigende stoffen gekanaliseerd in de CADR testkamer, vele vormen van luchtverontreiniging zijn in feite onzichtbaar.”

We hebben het erover eens dat de moderne home design is veranderd om meer afgesloten ruimten. Maar verzegeld huizen ook de thuisbasis van statische lucht en slechte circulatie van de lucht, en een ophoping van schadelijke stoffen. De CADR test er niet in slaagt deze factor als er slechts één air quality sensor in de kamer, wat betekent dat het alleen geeft een statistische meting van de kwaliteit van de lucht in de kamer.

De POLAR test methode wordt deze beperkingen van de conventionele tests die voldoet aan de nieuwe eisen van de moderne home-omgevingen.

De muren van de kamer zijn glas, gevestigd in een roestvrij stalen frame met volledige regeling van temperatuur en luchtvochtigheid. Dit volledig afgesloten kamer is gevuld met een netwerk van 9 luchtkwaliteit sensoren (anemometers), en de ventilator aan het plafond is niet operationeel zijn tijdens de tests. Het geeft een diepgaand begrip van hoe de luchtkwaliteit veranderingen in verschillende delen van de kamer.

In plaats van het plaatsen van de zuiveringsinstallatie in het midden van de kamer, de POLAR test vereist dat het in de hoek van de kamer, dat is waar ik zou willen blijven mijn luchtreiniger.

U kunt een demo video van de POLAR test hieronder.

Busting de mythe over stof

Zoals we al zeiden, moderne woningen zijn de thuisbasis van verontreinigende stoffen. Alledaagse voorwerpen, zoals houten meubels, kaarsen, gasfornuizen, het reinigen van sprays, kamerplanten en huisdieren alle vrijkomen van de schadelijke stoffen in onze huizen.

Stof is een belangrijke verontreinigende stof in steden zoals Gurgaon en Noida en dat is een grote zorg voor potentiële luchtreiniger kopers in deze steden. Ik kwam een paar mensen bezorgd over het stof dat zich vestigt in hun kamers, ondanks het gebruik van een luchtreiniger de klok rond. Betekent dat de zuiveringsinstallatie niet effectief is? Nee.

Meestal is het onzichtbaar stof die zorgt voor luchtvervuiling. Het stof dat zich vestigt in onze huizen is zwaarder, vaak een UUR 100, en het draagt niet bij aan de AQI-niveau.

(Image credit: Dyson)

Inzicht in het belang van sensoren en filters

De enige manier om te weten hoe goed een luchtreiniger werkt door middel van de sensoren. Terwijl vele betaalbare CADR getest luchtreinigers hebben een enkele sensor, Dyson luchtreinigers hebben een algoritme voor de verwerking van de input van drie-op-product sensoren. Elke sensor meet constant de lucht van stofdeeltjes, gassen, temperatuur en vochtigheid. Wanneer stoffen worden gedetecteerd, zal de machine automatisch reageert en past het zuiveren van instellingen aan het tegengaan van de vervuiling en handhaven de doelstelling van de luchtkwaliteit. Het betekent dat een groot deel van het proces is te vertrouwen op de kwantiteit en de kwaliteit van sensoren, waarbij de goedkopere alternatieven zou wankelen.

Dan komt het meest cruciale element in een luchtreiniger, de filters. De soorten van verontreinigende stoffen die worden geblokkeerd door de filters die stof, pollen, tabaksrook, pet allergenen, huisstofmijt allergenen, 2.5-micron deeltjes van 0,1 micron stofdeeltjes, tabaksrook, Formaldehyde, Benzeen, Ammoniak, Acetaldehyde, Azijnzuur, Ozon, stikstofdioxide, Tolueen, Trichloorethyleen, en Naftaleen.

De effectiviteit van de filters wordt gemeten hoe goed het is in staat om deeltjes uit de vervuilde lucht die er doorheen loopt. Het controleren van de HEPA-filter van binnen geeft je een idee van de efficiëntie.

Terwijl veel luchtreinigers beweren dat hun HEPA-filters verwijderen van bijna 100% van de deeltjes passeren van hen, de werkelijke efficiëntie stokken rond de 80% of minder, gezien de lekkage.

Om dit op te lossen, Dyson ‘ s van 360 graden verzegeld filter is ontworpen om te tekenen in de lucht van over de hele omtrek van de machine. De filtratie-systeem is opgebouwd uit twee afzonderlijke filters – deeltjes een H-13 rang borosilicaat glas HEPA-filter en een actief koolstof filter.

De filters zijn verzegeld in het apparaat; de lucht kan alleen door de filters gaan, niet om hen heen, dus meer deeltjes kunnen worden opgenomen in de eerste pass. Dyson vorderingen vast te leggen 99.95% van deeltjes zo klein als van 0,1 micron.

De Dyson air reinigers bevatten twee verschillende typen filters – een paar van de H-13 rang borosilicaat glas HEPA-filters en een paar van de actieve kool filters. Er is een zeer fijne pre-filter laag vallen de grotere stofdeeltjes voordat de lucht gaat door het HEPA-filter.

Dyson zegt, “de carbon filter heeft meer dan drie keer meer koolstof dan de vorige generatie van de filters. Het maakt gebruik van koolstof korrels in plaats van koolstof doek.” Meer carbon in de filter betekent dat het filter in staat zal zijn om vast te leggen meer schadelijke gassen zoals Formaldehyde, Benzeen en NO2 in de lucht.

Moet u geld besparen op luchtreinigers?

De vraag is subjectief waar je woont, hoe is de kwaliteit van de lucht en hoe groot is je kamer. Echter, als u woonachtig bent in de meest vervuilde steden in India, raden we u aan te gaan met een betere oplossing, zoals Dyson. We hebben bekeken in een paar Dyson luchtzuiveringsinstallaties, en we beseften dat het een investering die meer waarde op de lange termijn, want het is een iets duurdere optie die op dat moment in de Indiase markt.

Als je drie kleine kamers en een krap budget gaan voor drie betaalbare opties, zoals Philips AC1215 of Mi Luchtreiniger 2S is niet een slecht idee.