Xiaomi Mi CC9 Pro onthuld als de ‘ s werelds eerste 108MP Penta-camera smartphone

Xiaomi heeft eindelijk de Mi CC9 Pro officieel, althans in China. Zoals verwacht, is de eerste smartphone die de sport een 108MP camera, samen met vier anderen.

Xiaomi had laten weinig aan de verbeelding door plagen uit de meeste van de functies en de specificaties in de dagen van de opbouw naar de start. Hoe dan ook, het is nog steeds een uniek apparaat dat de lat voor smartphone-fotografie, vooral in het goedkope segment.

‘S werelds eerste 108MP penta-cam

(Image credit: XIaomi)

Xiaomi heeft voorzien van de Mi CC9 Pro met de meest geavanceerde reeks van camera ‘ s die momenteel beschikbaar zijn op een smartphone. Het begint met de 108MP f/1.69 primaire camera, die voor de uitvoering van de Samsung ISOCELL Lichte HMX-beeldsensor. Dit is niet alleen de meest pixel dichtheid sensor rond, maar het is ook de grootste op een smartphone te komen op 1/1.33-inch en een pixel grootte van 1,6 µm en ook ondersteunt pixel binning. Het heeft een 7P lens en is ook optisch gestabiliseerd.

Een 20MP f/2.2 ultra-wide shooter volgt dat met 117 graden field-of-view (ongeveer gelijk aan een 0,6 x zoom). De kleine lens aan de onderkant is een macro-shooter, die zich kan focussen op objecten zo dichtbij als van 1,5 cm, dat is de beste op een smartphone.

Aan de andere kant van het spectrum, is de 12MP f/2.0 “portret” tele-objectief met een 2x optische zoom en 1.4 µm pixel grootte met dubbele fase-detectie. Afronding het is een andere gewijzigde super-tele objectief met een f/2.0 diafragma en 1µm pixel grootte, die kan beelden opnemen met 5x optische zoom, 10x hybride zoom, en maximaal 50 x digitale zoom. Deze beide zoom lenzen werken in tandem te vullen het brandpunt tussen 1x en 5x zonder al te veel interpolatie.

De selfie shooter is een 32MP f/2.0 camera. De Xiaomi Mi CC9 Pro heeft een DXOMark score van 121, delen de eerste plaats met de Huawei Mate 30 Pro.

Mi CC9 Pro specificaties

(Image credit: Xiaomi)

Het is niet alleen de camera ‘ s waar Xiaomi heeft gericht, zoals de Mi CC9 Pro heeft andere indrukwekkende specificaties ook. De Snapdragon 730 g sprekers chipset bevoegdheden die zij samen met 6GB of 8GB RAM-geheugen en maximaal 256 gb opslag.

De display is een 6.47-inch gebogen OLED-paneel met een 19.5:9 aspect ratio en een Full HD-resolutie. Het ondersteunt ook HDR afspelen. Er is een kleine stip inkeping aan de bovenkant voor de camera aan de voorkant, en een vingerafdruk scanner onder het display.

De Mi CC9 Pro draait een grote 5,260 mAh batterij, die ondersteunt Xiaomi nieuwe 30W Mi Snelle Lading, die nemen de telefoon van 0 tot 58% in 30 minuten op en in een indrukwekkend 65 minuten.

Overige hardware benodigdheden, zoals een USB-Type-C-connector, een Hi-Res hoofdtelefoonaansluiting en NFC zijn allemaal aanwezig op de Mi CC9 Pro.

Mi CC9 Pro prijs

In China, de Xiaomi Mi CC9 Pro is geprijsd op CNY 2,799 (~Rs 28,500) voor de 6GB + 128GB variant, CNY 3,099 (~Rs 31,500) voor de 8GB + 128-GB model en CNY 3,499 (~Rs 35,500) voor het top model met 8GB RAM-geheugen en 256 gb aan opslagruimte. De eerste veiling vindt plaats op 11 November.

Dezelfde telefoon wordt verwacht te raken wereldwijde markten omgedoopt tot de Mi Noot 10, te beginnen met Spanje op 6 November. Er is nog geen informatie als deze telefoon zal komen naar India.