Uw drone kan snel worden geaard als u niet beschikt over een licentie – hier is hoe je een

Als je een eigen drone die weegt meer dan 250g, kunt u dat nog tot het einde van November te registreren bij de Civil Aviation Authority (CAA). Na afloop van de termijn, vliegen zonder een licentie illegaal is, en je kon een boete krijgen van maximaal € 1.000, – te doen.

De nieuwe DJI Mavic Mini slechts schaafwonden onder het gewicht limiet op 249g, dat is geen toeval, maar de meeste andere consument drones (met inbegrip van de DJI Mavic Lucht, DJI Mavic 2 Pro, en zelfs de kleine DJI Vonk) moeten worden geregistreerd.

De CAA hoopt dat de wet zal niet alleen zorgen dat mensen weten hoe te vliegen met hun drones veilig, maar zal ook helpen bij het herstellen van verloren drones. Elke geregistreerde drone, moet een Operator-ID die kan worden gebruikt voor het identificeren van de eigenaar, indien het gaat dwalen.

Het registreren van uw drone

Als u wilt vliegen met een drone een gewicht van meer dan 250g, moet u het verkrijgen van een Flyer ID door het invullen van een online theorie-examen met 20 meerkeuzevragen. De cesuur is 16, maar u kunt de test zo vaak als je wilt en het is gratis om dit te doen.

De test heeft betrekking op alle aspecten van de Drone en Model Vliegtuigen Code, met inbegrip van het vliegen veilig en verantwoord, te weten waar je kunt vliegen, en de bescherming van andermans privacy.

Als je een eigen drone, moet u ook een Operator-ID, die kost € 9 en moet jaarlijks worden verlengd. Je kunt toepassen voor uw Operator-ID wanneer u bent geslaagd voor het theorie-examen.

Uw Operator-ID moet worden duidelijk weergegeven op uw drones. Het moet duidelijk zichtbaar zonder speciale apparatuur (je kan dus niet gebruik maken van een QR-code, of plak een label aan de binnenkant), worden geschreven in blokletters groter is dan 3 mm, ergens op het belangrijkste orgaan dat is waarschijnlijk niet worden beschadigd, en het gemakkelijk te lezen is wanneer de drone op de grond.

Voor meer informatie, check de Drone Veilige website.