3D printing doorbraak zou kunnen maken race-auto ‘ s of fietsen gaat sneller

De Vezel van de printer is ingesteld om het schip in het voorjaar van 2020 en pre-orders worden genomen, maar houd er rekening mee dat het product wordt geleverd als een hardware-als-een-service abonnement, er zijn er twee varianten.
Dit zijn objecten met een hoge mate van sterkte en stijfheid – de delen geproduceerd zijn twee keer zo sterk als staal, maar toch slechts 20% van het gewicht – die traditioneel zou vereisen AFP systemen die kosten in de miljoenen.
Specifiek, Vezel miniaturizes AFP tech, in combinatie met Gesmolten Filament Fabricage en gebruik makend van een automatische gereedschapwisselaar architectuur (met de mogelijkheid tot het opslaan van maximaal vier instrumenten, met inbegrip van printkoppen voor diverse materialen, of op termijn uit te breiden met functionaliteiten zoals automatische in-proces controle).
Dit innovatieve 3D-printer maakt gebruik van een nieuw proces genaamd micro geautomatiseerde vezel vervanging (micro AFP) die het mogelijk maakt voor het afdrukken van hoge resolutie delen met industriële-grade continuous fiber composiet materialen.
Desktop Metaal Vezel is veel meer betaalbare (we komen op voor de prijsvorming kort) en is ook geschikt voor het printen veel sneller op te starten.
Desktop Metaal heeft geïntroduceerd Vezel, beweren dat dit de eerste 3D printer die zorgt voor ‘industriële vezels prestaties’ in een desktop printer die is veel meer betaalbaar dan de traditionele oplossingen.

Talloze toepassingen

Will Turner, Voorzitter van Turner Motorsport, enthousiast: “het Gewicht is alles in de autosport. Het kunnen vervangen van kritieke metalen onderdelen met 3D-geprinte continuous fiber betekent dat we kunnen behouden, de kracht van metalen, terwijl het verlagen van het totale gewicht van de auto, waardoor hij nog sneller en meer concurrerend te zijn.”
Ric Fulop, CEO en mede-oprichter van Desktop Metaal, legt uit: “Voor de eerste keer, Vezel printers combineren de eigenschappen van het materiaal van hoge prestaties AFP continue vezel materialen met de betaalbaarheid en snelheid van een desktop 3D-printer.”
Zulke 3D-geprinte onderdelen zijn zeer divers en omvatten componenten voor elektronica, auto ‘s, vliegtuigen en dergelijke, en in het bijzonder wanneer lichtgewicht maar sterke materialen nodig, zoals race-auto’ s of fietsen, of zelfs in een rolstoel.
De goedkopere tier begint bij € 3,495 per jaar, en zorgt voor het afdrukken van nylon op basis van continue vezel materialen, met het duurder – wat voegt de mogelijkheid om te werken met PEEK en PEKK-gebaseerde materialen – vanaf € 5,495 per jaar.