AliExpress bereidt promoties en activiteiten in het midden-oosten voor de Singles-Dag

AliExpress, de global retail online marktplaats van Alibaba Group is het toevoegen van lokale handelaars uit Rusland, Spanje, Italië en Turkije voor het eerst tot de global shopping extravaganza festival – Singles’ Dag – in een poging om te helpen de lokale kleine en middelgrote bedrijven (Kmo ‘ s) groeien op de internationale markten.

In China, 11.11 is bekend als “Singles ” Dag” omdat de datum lijkt op vier stokken, een term die gewoonlijk gebruikt om te verwijzen naar bachelors en bachelorettes maar het heeft zich ontwikkeld tot een natie-brede shopping event van de afgelopen tien jaar.

Het is de grootste 24-uurs evenement in de wereld, het overstijgen van de gezamenlijke omzet van de Black Friday en Cyber maandag in de VS. Internationale handelaren hebben, voor vele jaren, gebruikt 11.11 te verkopen aan Chinese consumenten over de Tmall en Tmall Global platform.

AliExpress’ eerste evenement in 2009 een omzet van $7.8 m. Vorig jaar gespendeerd $30.8 b tijdens de 24 uur.

In het 11e jaar zal het evenement worden voor 48 uur in plaats van de gebruikelijke 24 uur.

“Alibaba Groep bredere visie om het gemakkelijk te maken om zaken te doen en overal, AliExpress opende haar platform in het begin van 2019 te laten handelaars overzee om zichzelf te registreren en te verkopen, lokaal en globaal,” Matt Zhang, Hoofd van het Midden-Oosten operations bij AliExpress, vertelde TechRadar Midden-Oosten.

Hij zei dat het Midden-Oosten is één van de belangrijkste markten voor AliExpress maar “op dit moment richten we ons op de vier pilot-landen, ervoor te zorgen dat de verkopers slagen voordat we uitbreiden naar andere landen en regio.”

Midden-oosten heeft enorme ruimte om te groeien

“We zijn begonnen met coördinaten operaties in het Midden-Oosten sinds 2018 met verschillende initiatieven om de gebruikerservaring te verbeteren, met inbegrip van AliExpress Directe snel het verschepen methode, cash on delivery service en lokale marketing operatie,” Zhang zei.

In het afgelopen jaar, zei hij dat de e-commerce groei in het Midden-Oosten is aanzienlijk toegenomen, maar in vergelijking met de 20% van de e-commerce-penetratie in China, het Midden-Oosten duurt ongeveer 2-3% van de totale verkoop in de retail, met een enorme ruimte om te groeien.

De meest populaire categorieën onder midden-oosten consumenten zijn consumenten elektronica, huis en tuin, motorfietsen, moeder en kids, fashion in verband met kleding en sieraden.

“We hebben verschillende acties en activiteiten voor het midden-oosten klanten van dit jaar. Tijdens het sales event, wij zorgen voor de beste deal van het jaar op een verscheidenheid van producten. We zullen co-merk met een aantal banken, waaronder Riyad Bank, FAB en Citi bank, en telecom operator Zain om de AliExpress coupon aan hun consumenten voor hen om te winkelen op AliExpress is met de directe snelle verzending ” – methode. Ook zullen We een partner met Tiktok voor de presentatie van de 11.11 hot items”, zei hij.

Na het succes van AliExpress evenement, Amazon VAE heeft zich aangesloten bij de bandwagon en haar voornaamste leden krijgen hun deals één dag eerder, op 10 November.

AliExpress serveert meer dan 200 landen en regio ‘ s over de hele wereld, waaronder Rusland, Spanje, Frankrijk, de VS, Brazilië, Polen en het Midden-Oosten, om een paar te noemen.