De hel bevriest, zoals Microsoft Edge komt naar Linux

Microsoft vernieuwde Rand browser (gebaseerd op Chromium) is officieel binnenkomende voor Linux, hoewel vrij wanneer het zal komen is niet duidelijk, en even, heel wat Linux-fans zullen maken van het is ook ondoorzichtig.

De lange-gerucht was bevestigd over op Microsoft Ignite-conferentie die momenteel aan de gang in Orlando, Florida, met een dia getoond die Linux als één van de beschikbare platforms voor Chroom-gebaseerd Rand.

Helaas is er geen informatie gegeven over hoe de uitvoering van de browser zal werken voor Linux; we weten is dat het inkomende.

Terwijl de nieuwe Edge is ingesteld om te worden uitgebracht op 15 januari volgend jaar, geen datum gegeven voor de Linux-versie, met de schuif op te merken dat het zal worden “verkrijgbaar in de toekomst”. We hebben dus niet alle termijnen, maar vermoedelijk zal het volgende op een later tijdstip na het starten medio januari.

Zoals we al hebben opgemerkt, Rand komen voor Linux is iets dat er al gespeculeerd over een in het verleden veel (we eerder zagen, een dia op te Bouwen), in het bijzonder als Microsoft aangegeven vanaf de get-go, dat het de wens is om alle platforms.

Dat geldt ook voor andere versies van Windows naast Windows 10, macOS, plus mobiele iOS-en Android – met Linux wordt het laatste grote stuk van de puzzel.

Breker van de kettingen

Een ander ding om te overwegen is dat de introductie van de Edge naar Linux is iets van een heikel onderwerp in dat de mensen die kiezen voor een Linux-distro, doen dat vaak om te breken van de ketenen van Microsoft en Windows (of Apple).

Dus zeker een aantal van de meer fervente open source soorten die er misschien niet blij met een Microsoft-browser, met open armen, en ongetwijfeld zal het met argwaan bekeken worden in sommige kringen. Geen kwestie hoeveel Microsoft heeft bonzen van de open source trommel in veel verschillende manieren in de afgelopen tijd.

Dat gezegd hebbende, er zal ongetwijfeld worden Linux gebruikers die nieuwsgierig zijn en misschien wilt pick-up een reguliere alternatief voor Firefox op Linux die, vergeleken met Chrome – met zijn beroemde geheugen rekenen op een grote capriolen maakt een veel beter keuze in een aantal opzichten. Edge zal het ook doen streaming beter (standaard Chrome beperkt tot 720p wanneer u probeert om te kijken naar een plek van Netflix).

Alle testen feedback te geven over de Rand is vrij positief in het hoofd zo ver, dus misschien dat zal overtuigen, zelfs twijfelaars om op zijn minst overwegen.

Een ding is zeker: het zal zeker interessant zijn om te zien de reactie van Microsoft ‘ s browser krijgt wanneer het wordt ingezet om Linux.

Via Windows-Laatste