Huawei behaalt nieuwe ‘wereld record’ 5G snelheid

Huawei heeft geleverd een herinnering van zijn technische expertise door het breken van het wereldrecord 5G snelheid voor een enkele gebruiker smartphone.

De Chinese netwerk apparatuur fabrikant bouwde een 3GPP-compatibiliteit test netwerk op een Turk Telecom faciliteit in Istanbul te bereiken snelheden van meer dan 2.92 Gbps.

Hoewel het niet waarschijnlijk is dat commerciële gebruikers in staat om toegang te krijgen tot snelheden van elk moment snel, het toont wel aan de theoretische mogelijkheden van 5G met behulp van commerciële apparatuur. Een Huawei Mate X smartphone werd gebruikt, naast een Turk Telecom 5G SIM-kaart.

Huawei 5G speed record

“We hebben een combinatie van twee 5G vervoerders en vestigde een nieuw wereldrecord door het bereiken snelheden van boven 2.92 Gbps in onze live 5G test netwerk,” zei Yusuf Kıraç, Türk Telekom CTO. “We zijn ook de eerste operator om te experimenteren met de 5G Nieuwe Radio Vervoerder Aggregatie Technology (C-Band NR Vervoerder Aggregatie), die tevens de 5G link snelheid. Türk Telekom zal blijven leiden de ontwikkeling van een nieuwe generatie technologieën die ons land nodig heeft in de toekomst, zoals we dat nu doen.

“We hebben bereikt ongekende snelheden dankzij deze technologie die veel voordelen voor de gebruikers en exploitanten. De hoge snelheid en een grote capaciteit doelen beloofd door 5G-technologie is gerealiseerd.”

Huawei zegt de snelheden zijn alleen mogelijk door de C-Band Vervoerder Aggregatie technologie die bindt meerdere spectrum bands te leveren op verbeteringen in snelheid en capaciteit.

“In de test van vandaag, wat we bereikt hebben, is niet alleen in Turkije maar ook een wereld record voor 5G snelheid”, aldus Simon Pei, deputy country general manager van Huawei Turkije. “[De test is] Gebaseerd op de C-band 200MHz IBW en 2CC Vervoerder Aggregatie technologieën die alleen Huawei producten kunnen ondersteunen.”

De VS dringt bondgenoten te volg zijn lood en verbod Huawei participeren in hun uitrol van 5G-netwerken. Het bedrijf is de zwarte lijst, omdat van de nationale veiligheid betreft 5G en heeft vaak ontkende alle beschuldigingen van wangedrag. Amerika heeft nog geen bewijs ter ondersteuning van haar stellingen, maar is niettemin volhardt met zijn lobbywerk.

Deze waarschuwingen hebben een beperkte invloed in Europa, waar Huawei is een belangrijke partner voor veel grote bedrijven. Dit is inclusief het verenigd koninkrijk, waar rapporten suggereren dat de regering niet zal voorkomen dat de vennootschap een rol te spelen. Een deel van de reden voor weerstand is de perceptie dat Huawei ‘ s kit is meer geavanceerd dan de concurrentie en het zou moeilijk te vervangen.