Twitterati ‘ s vragen Twitter India voor het verwijderen van alle blauwe teken over kaste-discriminatie

Casteism, vriendjespolitiek, machtsmisbruik, politieke propaganda waren slechts een paar van de beschuldigingen Indianen op Twitter voor het verifiëren van Jay Shah, de Secretaris, de BCCI. Het probleem belangrijk is dat hij ook de zoon van de Minister van binnenlandse Zaken en BJP-Partij van President, Amit Shah. Waarom moest dit gebeuren?

Jay Shah werd Secretaris van de BCCI (De Raad van toezicht voor Cricket in India) in oktober. Hoewel hij komt uit een politieke achtergrond, hij had met de Gujarat Cricket Association (GCA) sinds 2019, en was de joint-secretaris sinds 2013.

Terwijl sommige van de andere bestuursleden waren behoorlijk actief op Twitter voor jaren, Jay Shah met name had geen Twitter aanwezigheid. Dat veranderde op 22 oktober, toen hij lid van het platform. Echter, andere Twitter-gebruikers waren verrast om te zien dat hij al gecontroleerd, zelfs als zijn volgelingen waren nauwelijks in de dubbele cijfers.

Het probleem gevangen meer vuur als senior columnist Dilip Mondal‘s Twitter-account werd tijdelijk opgeschort. Het werd gezien als een indirecte manier zij de Geplande Kaste (SC), Geplande Stam (ST) en de Andere Achteruit Klasse (OBC) activisten. Zozeer zelfs, dat #cancelallBlueTicksinIndia is de topping de trends op het platform zelf.

Een Twitter-India woordvoerder ontkende de beschuldigingen en toegevoegd, “streven naar inclusie en diversiteit staat wie we zijn op Twitter en van cruciaal belang voor de effectiviteit van onze dienstverlening. Er is slechts één set van regels op Twitter, en we ons beleid af te dwingen oordeelkundig en onpartijdig voor alle personen — ongeacht hun politieke overtuigingen, religieuze ideologie, professionele positie of achtergrond”.

Niet mee eens dat hij het verdiende om te worden gecontroleerd, de Indiase massa ‘ s nam om Twitter te beginnen de #cancelallBlueTicksinIndia trend, het verwoorden van hun mening aan hoe dit was onrechtvaardig en Twitter was preferentiële door het verifiëren van Jay, zelfs wanneer het duidelijk is gesteld dat de geverifieerde account-programma in de wachtrij is geplaatst.

Als u het selectievakje de hashtag op Twitter nu, zie je tweets gevuld met woede, het aanroepen van deze verplaatsen discriminerende en zelfs bellen Twitter laffe voor niet trouw blijven aan haar beleid en vallen zwak in de voorkant van de politieke macht.

Houd er rekening mee dat onze geverifieerd account programma is momenteel op hold. We zijn het niet accepteren van nieuwe aanvragen op dit moment.

Twitter

Maar dat is precies waar het probleem ligt— Twitter is niet dwalen weg van haar verbintenis. Ze heeft nooit gezegd dat er geen verdere consolidatie zou worden gecontroleerd. Allen, die genoemd wordt, is handmatige controle verzoeken niet langer worden geaccepteerd. Dit betekent dat gebruikers niet meer in staat zijn om de aanvraag Twitter en krijg direct gecontroleerd. Het wordt gebruikt om de mogelijk vele jaren geleden, maar zoals men kan verwachten, veel gebruikers hebben geprobeerd misbruik van deze optie, in de hoop een vinkje achter hun naam.

Twitter is nog steeds stil van gebruikers worden gecontroleerd (check het volgende tabblad van @Gecontroleerd), maar dat de criteria voor de selectie strenger zijn geworden, en u zult moeten rechtmatig worden als een sterke persoonlijkheid met een hoog niveau van openbaar belang. Twitter zal direct contact opnemen met deze personen/organisaties om verder te gaan met de controle. Er zijn een paar soorten vermeld die kunnen krijgen geverifieerd, zoals accounts onderhouden door gebruikers in muziek, theater, mode, overheid, politiek, religie, journalistiek, media, sport, business en andere belangrijke gebieden.

Een verificatie-badge impliceert niet en goedkeuring door Twitter

Twitter heeft duidelijk gemaakt dat een verificatie-badge impliceert geen onderschrijving of voorkeur, en is niet verantwoordelijk voor eventuele acties van een geverifieerd account. Het is gewoon een manier om vast te stellen prominente accounts die mogelijk meer gevoelig te worden nagemaakt en gebruikt voor het verspreiden van valse informatie.

Twitter heeft ook een standpunt ingenomen dat het niet toestaan van politieke reclame op haar platform, om te voorkomen dat de indirecte invloed die kunnen hebben belangrijke gevolgen. CEO Jack Dorsey legde uit dat dit besluit in een reeks van tweets.

In dit geval, Jay Shah is een prominent lichaam, de Secretaris van de Cricket board, en dus, hij verdient het om te worden geverifieerd. Hoewel, het is misschien overdreven om te zeggen dat de Indiase Twitter is onredelijk met de #cancelallBlueTicksinIndia beweging. Op het eerste gezicht lijkt dit een inside job waar Shah ‘ s politieke connecties zou hem geholpen hebben krijgen de geverifieerde badge en Twitter nog niet zijn vocale genoeg in het uitleggen van haar huidige standpunt over verificatie. Een ander uitstekend voorbeeld van hoe een betere communicatie zou kunnen helpen voorkomen dat publieke verontwaardiging.