WhatsApp laatste update voorkomt dat spammers gericht op jou – hier is hoe het te gebruiken

Met een enorme wereldwijde userbase, Facebook-eigendom WhatsApp is een geweldige manier om in contact te blijven met vrienden, familie en collega. Een van de meest handige functies van de app is het chatten in een groep, zodat u het bericht te delen, foto ‘ s en meer met meerdere mensen tegelijk. Maar chatten in een groep staat ook open voor misbruik.

Of in ieder geval was. Na de introductie van de nieuwe besturingselementen in India, WhatsApp is nu de implementatie van de nieuwe privacy-instellingen voor gebruikers over de hele wereld. Een update voor de iOS-en Android-versies van de app is de uitrol van nu, en u kunt kiezen die in staat is om u toe te voegen aan een groep te chatten.

Tot nu toe was het voor iedereen mogelijk toe te voegen dat iemand anders een chat – iets dat werd misbruikt om spam te versturen berichten en links naar scam sites. Maar nu kunt u meer veeleisende over die u kan toevoegen aan chats.

Hoe om jezelf te beschermen

Binnen de instellingen van de bijgewerkte versie van de app, zijn er drie opties om uit te kiezen die kan worden gebruikt om op maat van de dingen om te voldoen aan uw privacy behoeften.

Hoofd naar ‘Instellingen > Account > Privacy > Groepen om de beschikbare instellingen. Als u kiest voor ‘Iedereen’, zal er niets veranderen, en niemand in staat zal zijn om u toe te voegen aan een groep te chatten. Selecteer ‘Mijn contacten’ en alleen personen in uw adresboek in staat zal zijn om u toe te voegen. De laatste optie is ‘Mijn contacten ‘behalve’, waarmee u kunt voorkomen dat bepaalde contacten uit te kunnen toevoegen aan chats.

Deze laatste optie was voorheen ‘Niemand’, maar WhatsApp heeft besloten om mensen meer controle over hun instellingen. Het is nog steeds mogelijk om te blokkeren iedereen, van toe te voegen aan je groep chats door het activeren van ‘Mijn contacten met uitzondering van de optie’ selecteren en vervolgens van al uw contacten.

Terwijl de nieuwe privacy-optie wordt gemaakt direct beschikbaar zijn, de uitrol is een geleidelijk proces, dus je kan het niet zien voor een dag of twee.

  • Lege lijst