Xerox kon worden over de te kopen HP

Xerox kan de financiering van een deel van de deal via de verkoop van de joint venture met Fujifilm, die zelf had gezien een bod voor Xerox. Het bedrijf onthulde vandaag de dag heeft verkocht de 25 procent-belang in de Japanse bedrijf voor .3 miljard, die kon goed gaan in de richting van een bod voor HP.
Via Wall Street Journal
Volgens de Wall Street Journal, het bedrijf is de lancering van een gedurfde bieden voor haar collega afdrukken reus als het lijkt om het spel zijn vordering nog steeds een technologie powerhouse.

Back

Ondanks deze verschillen zijn er een aantal tekenen dat de deal kan goede zaken gevoel voor beide partijen.
In de laatste maand van het bedrijf op maat gesneden zijn personeelsbestand met 15 procent, tot onder 9.000 mensen in het proces om te besparen op ongeveer miljard in kosten.
Xerox, dat is nog steeds inzetten bekend om de enterprise-printers en kopieerapparaten, heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer miljard.
HP, dat is een spin-off van HPE vorig jaar, is het best bekend als een van de grootste computerfabrikanten in de wereld, met een omzet van meer dan miljard voor het afgelopen jaar, alsmede de handel in kleinere printers en printerbenodigdheden.
Mocht een deal daadwerkelijk plaatsvinden, zou bestaan uit contanten en aandelen, maar er is geen indicatie nog van de potentiële waarde.
Xerox is naar verluidt ondersteund door een “grote” bank, in de WSJ vorderingen, maar het bedrijf is nog steeds veel kleiner in omvang die van HP. Recente schattingen van Xerox ter waarde van ongeveer miljard, terwijl HP is de moeite waard wordt geschat op ongeveer miljard.
Xerox is de voorbereiding van een schok bod voor HP in wat zou kunnen zijn een van de meest verrassende overname aanbiedingen in de afgelopen jaren.
Als de vraag naar psychische afdrukken vermindert de jaar-op-jaar, beide Xerox en HP moeite met het opnieuw uitvinden van zichzelf en het terugdringen van de kosten met de WSJ schatten dat er een deal kon zien dat beide partijen een besparing van miljard.