Bill Gates: Windows Phone zou hebben verslagen Android

“Er is geen twijfel dat de antitrust-rechtszaak was slecht voor Microsoft, en we zouden meer gericht op het creëren van de phone-besturingssysteem, en dus in plaats van het gebruik van Android vandaag de dag zou je het gebruik van Windows Mobile,” Gates is geciteerd zoals zeggend. “Als het niet was voor de antitrustzaak… we waren zo dichtbij, ik was gewoon te veel wordt afgeleid. Ik geschroefd dat omwille van de afleiding.”
Windows Phone werd geprezen, maar vrijgegeven veel te laat te winnen van de consument, leverancier en ontwikkelaar ondersteuning die nodig is om met succes een uitdaging voor de bovenste plek. Zelfs niet op de verwerving van voormalig marktleider Nokia kunnen helpen bij het arresteren van de daling.
De eerste Android-apparaten werden gelanceerd in de tweede helft van het decennium en vulden het vacuüm achtergelaten door Microsoft voor een niet-Apple ‘ s mobiele besturingssysteem. Android heeft in feite tot smartphones wat Windows Pc ‘ s.
Gate heeft al eerder beschreven is Microsoft niet in staat is om de markt te vangen als zijn grootste mistake, de moeite waard om honderden miljarden euro ‘ s, maar het bedrijf heeft ten minste vrede gemaakt met het falen. Een laatste low-key poging om te winnen van delen met een mobiele versie van Windows 10 is van stoom, en Microsoft ook plannen om Android te gebruiken in de komende Oppervlakte-Duo-apparaat.

Microsoft Mobile

Spreken op de New York Times’ DealBook conferentie, Gates zei dat hij was te afgeleid door de case en het missen van een deadline om Windows Mobile op een Motorola-apparaat door een kwestie van maanden.
Motorola was een belangrijke fabrikant van het apparaat tijdens de periode, wat betekent dat Windows Mobile kon hebben opgedaan grote tractie in de markt en zou hebben beperkt de mogelijkheid dat Google in beslag genomen met Android.
Via De Rand
Onder Satya Nadella, Microsoft ‘ s strategie is om de bijbehorende services, zoals Microsoft Office 365, op zoveel apparaten mogelijk en rijden abonnement omzet.
Microsoft-oprichter Bill Gates is van mening dat de vennootschap zou hebben gedomineerd in de smartphone wereld zijn ware het niet voor een antitrust-onderzoek geconfronteerd werd in de vroege jaren 2000.
Microsoft gedomineerd smartphones in het eerste deel van het decennium met Windows Mobile, maar dit first mover voordeel werd beperkt door het feit dat de markt voor dergelijke apparaten is zo klein.