Leica SL2 full-frame spiegelloze camera stappen van het op een inkeping met 187MP beelden

Leica heeft debuteerde de tweede editie van de SL full-frame spiegelloze camera, duurt ongeveer vier jaar over gedaan om de nieuwe SL2. Die tijd lijkt het, was goed besteed, met Leica vrij veel reviseren van de originele SL om ons een snapper met een hardere, vernieuwd lichaam, een hogere resolutie van de sensor, een glanzende nieuwe achterste touchscreen en een verbeterde elektronische zoeker (EVF).

Gebouwd rond dezelfde 47MP full-frame CMOS-sensor, die debuteerde in de Leica Q2 (een grote stap omhoog van de 24 miljoen effectieve pixels in de SL), de SL2 heeft een magnesium chassis met aluminium voor de bovenste en onderste platen, waar vroeger de hele camera is gemaakt van twee blokken van aluminium. De nieuwe camera wordt geleverd met een IP54 stof – en waterbestendigheid van waardering, en beschikt over een bijgewerkt knop lay-out die lijkt op de controle-instelling op de Leica Q2 en de CL compacts.

De sensor heeft een ISO-bereik van 50 tot 50000, met de belofte van “een enorm dynamisch bereik” dat, Leica zegt, levert een ‘ongeëvenaard niveau van detail van de kleurweergave en de beeldkwaliteit”.

(Image credit: Leica)

Concurrentie is het brouwen

Er zijn vele gelijkenissen tussen de Leica SL2 en de Panasonic Lumix S1R, en het is niet alleen de 47MP sensor – die, hoewel, komen niet als een verrassing, want beide bedrijven behoren tot de L-mount Bondgenootschap.

Als de S1R, de SL2 komt met vijf-assige beeldstabilisatie ingebouwd, het delen van dezelfde 5.5 EV (exposure value) schudden schadevergoeding. Zelfs de ZOEKER op beide camera ‘ s dezelfde 5.76 miljoen dot resolutie.

Er is een 225-gebied contrast autofocus systeem met ‘diepte ‘ mapping’ beschikbaar aan boord van de SL2, dat klinkt nogal lijkt op de 225-gebied Diepte Van Defocus AF-systeem in de Panasonic. Er is zelfs een acht-beeld multishot modus op de SL2 dat produceert 187MP composieten, net als de Hoge Resolutie Modus op de Lumix S1R.

Wat is het verschil, hoewel, is de imaging engine: de SL2 maakt gebruik van Leica ‘ s eigen Maestro III-processor die de nieuwe camera een maximale burst-snelheid van 10 bps met een mechanische sluiter en 20 fps met een elektronische sluiter. Buffer diepte is ook zeer respectabele, met meer dan honderd Jpeg ‘s of 78 DNGs (Adobe’ s Digital Negative Raw bestand formaat) wordt opgeslagen in de kaart.

Video specs zullen worden bekend bij de Panasonic Lumix S-gebruikers, met de Leica staat om 4K opname op 60fps en 1080p tot 180fps.

Met zoveel gedeelde DNA, het is veilig om te zeggen dat de SL2 zal presteren net zo goed als de Lumix S1R.

Het beklimmen van de mount L

In tegenstelling tot de Panasonic Lumix S-serie camera ‘s, Leica’ s aanbod zijn duur, en de lenzen zijn niet goedkoop. Dankzij de L-mount Alliance, hoewel, Leica fans kunnen gebruik maken van de L-mount glas wordt gemaakt door Panasonic en Sigma, waardoor de gebruikers een veel meer keuze en flexibiliteit.

Dat gezegd hebbende, Leica ‘ s oudere M -, S-en R-objectieven kunnen ook worden gebruikt met de SL2 samen met een lens adapter.

De Leica SL2 is al beschikbaar voor pre-order en zal beginnen met de verzending op 21 November met een prijskaartje van $5,995 / £5,300 / AU$9,900 voor het lichaam alleen. Je zou denken dat het duur is, maar dan hebben we verwachten dat van Leica.