Meer diensten aan de beëindigde als Sony ‘ s mobile business blijft wastafel

Sony ‘ s mobiele divisie blijft afnemen, als het bedrijf heeft aangekondigd een verdere stroomlijning van de Xperia diensten.

Het is geen geheim dat Sony heeft moeite in de laatste paar jaar en het is niet langer de behemoth het gebruikt te worden. In het derde kwartaal van 2019 verkocht alleen over 6,00,000 smartphones wereldwijd, veel lager is dan het reeds aangepast verkoopprognoses. Simpel gezegd, Sony Xperia smartphones nog niet verkocht en het bedrijf had eerder verwacht en is dus een verliesgevende sector. De Sony Xperia 1 en de hoop van de andere 21:9 smartphones blijkbaar nog niet genoeg voor het starten van een ommekeer.

Het zit al in het proces van het terugschroeven van haar mobiele-gerelateerde activiteiten, bruisende markten, zoals de VS en India. In de hoop verder te snijden in de operationele kosten, Sony heeft aangekondigd dat het afsluiten van een aantal van haar eigen diensten, die expliciet is ontworpen voor de Xperia toestellen. Wijzigingen van kracht zullen worden in de komende maanden.

De Sony e-Mail app zal niet langer worden ondersteund op de Xperia toestellen, voor apparaten vanaf de Sony Xperia 5 en hoger. Het zal niet beschikbaar in de Google Playstore van beide.

De Software update nieuwsbrief, die per e-mail aan gebruikers wanneer er nieuwe software-updates beschikbaar zijn op de Sony Xperia toestellen, zal ook worden stopgezet vanaf 16 December 2019. Gebruikers worden direct geïnformeerd als er nieuwe updates rechtstreeks op hun apparaten.

Ook voor de bijl is de ondersteuning voor back-Ups(aangedreven door Amazon) in de Sony Albums app. Deze functionaliteit zal worden gedropt op 31 Maart 2020, in een nieuwe update komt. Zelfs als gebruikers ervoor kiezen niet te werken hun app galerij, het Amazone-Back-up functie niet meer zal werken.

Het is ontmoedigend om te zien Sony langzaam sterven in de concurrentiële smartphone-landschap. Er zijn een paar redenen voor deze teruggang — gebrek aan innovatie, niet-concurrerende prijsstelling, geen focus op groeiende markten, enz. Het zal interessant zijn om te zien wat Sony ‘ s mobiele divisie heeft gepland voor de komende maanden in de hoop van het overleven.