Netflix niet streamen van games elk moment snel, maar moet het worden bang van Stadions?

Netflix niet uitgegroeid tot een hub voor game-streaming op elk moment snel, als recente opmerkingen van de CEO Reed Hastings zijn iets te gaan.

Hastings was om te spreken in de New York Times’ Dealbook-conferentie, en duidelijk gemaakt dat, ondanks de toegenomen interesse in spel streaming door vele grote spelers in de tech-en entertainment werelden, Netflix was niet van plan om in op de actie.

“We zijn echt gericht op het doen van ongelooflijke series en films en unscripted,” Hastings zei, het afsluiten van de idee van Netflix het opzetten van een stand-alone platform alleen voor het streamen van games. Maar waarom zou het niet game-streaming worden?

Het streamen van games is een stuk moeilijker dan TV

We zien een enorme stijging van de investeringen van de grote technologie bedrijven in de game-streaming, niet in het minst in de vorm van Google Stadions, die start op 19 November.

Hoewel het inmiddels alom beschreven als een ‘Netflix voor games’, de Google-eigendom-service is ingesteld op het werk meer als bestaande online spel marktplaatsen, dat de verkoop van de titels op een kopen-en-houden, in plaats bieden toegang tot een grote bibliotheek voor één abonnement in de trant van Xbox Games Pass of een PlayStation Nu.

Terwijl de Stadions is het hoppen op een breder hebben de neiging in hoe games worden verspreid (via streaming), het is niet de markt disruptor zou zijn geweest.

Dus waarom niet Netflix betrokken te raken? Het heeft zeker de streaming infrastructuur op zijn plaats, zelfs als het zwenken van het gebruik om te gamen zou kunnen vereisen sommige dure ontwikkelingswerk (niet dat het niet op de begroting).

Netflix heeft een enorme gebruikersgroep te benutten, ook – en het platform heeft al eerder geëxperimenteerd met interactieve vormen van fictie, zoals de Zwarte Spiegel: Bandersnatch film en Bear Grylls: U Vs Wild.

Een probleem Netflix is zich bewust van de kwaliteit van gebruikers internet-verbindingen met een lage resolutie basic plan waarmee kijkers de inhoud zonder een high-speed glasvezel verbinding, terwijl meer recent hebben we gezien Netflix bieden alleen mobiele streaming plannen om ervoor te zorgen dat de abonnees krijgen gemakkelijk (en goedkoop) toegang tot lage-resolutie inhoud op een klein scherm.

Gaming vereist wel meer bandbreedte voor het streamen dan TV-content, de inhoud wordt weergegeven en gemaakt in real-time: het equivalent van een computer het maken van CGI Hulk tweede door de tweede als je kijkt Avengers: Eindspel. En dat is voordat u rekening houden met de input lag tussen de controller ingangen en wat je ziet op het scherm.

Dit is steeds minder een probleem als de zware verwerking opheffen is verplaatst naar externe servers (zoals bij Google Stadions), maar het is nog steeds een obstakel voor gamers dezelfde lag-vrije ervaring, als het huidige TV-streamers – en waarom zou Netflix uit te breiden naar een gebied waar het voelde niet kon houden van dezelfde normen van kwaliteit en service?

Als u can ‘ t beat them, niet mee

Hastings heeft toegegeven aan de aantrekkingskracht van grote games zoals Fortnite, erkennen, dat de battle royale shooter is een grote concurrent voor de gebruikers tijd dan een van de andere grote TV-streaming services: “We concurreren met (en verliezen) Fornite meer dan HBO.”

Een optie voor Netflix kan samenwerken dan concurreren. We hebben zojuist gezien dat het platform kondigen een aantal nieuwe games samenwerkingen met Vreemde Dingen skins die naar de Fortnite winkel, en twee personages uit de show (Jonathan en Nancy) nu speelbaar in de online horror game Dead Door het Daglicht.

Het is niet verwonderlijk dat Netflix is gericht op waar het goed in is. En terwijl we hebben gezien dat de streaming service speelgoed met wat meer interactieve elementen toe, past bij een spel-savvy publiek, die we niet echt nodig Netflix te bieden hetzelfde met een aantal andere platforms zijn er al mee bezig, en doet het goed.

Je doet je, Netflix.

Via GameSpot