Nokia en Microsoft teken cloud en networking partnerschap

Microsoft heeft miljarden geïnvesteerd in cloud-platforms en diensten voor bedrijven, het aanbieden van speciale Kunstmatige Intelligentie (AI), Machine Learning en Internet of Things (IoT) mogelijkheden door Azure. Ondertussen, Nokia standplaatsen zelf als een ‘ end-to-end leverancier van 5G kit met een groeiende interesse in de zakelijke markt.
Andere gezamenlijke inspanningen zijn SD-WAN-producten dat de verbetering van de verbindingen naar de cloud-diensten, het vereenvoudigen van de IoT device management, en AI platforms waarmee csp ‘ s om afstand te nemen van eigen infrastructuur aan te nemen Azure.
“Het bijeenbrengen van Microsoft’ s expertise in intelligent cloud-oplossingen en de Nokia ‘s kracht in het bouwen van business mission-critical netwerken zal ontgrendelen van de nieuwe verbinding en automatisering scenario’ s,” zei Jason Zander, executive vice president, Microsoft Azure. “We zijn enthousiast over de kansen die dit voor onze gezamenlijke klanten in tal van branches.”

Microsoft Nokia partnerschap

Echter na de overname bleek rampzalig voor Microsoft, die verschoven van mobiele apparaten in de richting van cloud-diensten en-software nadat Satya Nadella werd benoemd tot CEO. Nokia heeft sinds zichzelf opnieuw uitgevonden als een van de belangrijkste spelers in de telecom-apparatuur, concurreren met de wil van Ericsson en Huawei.
Een nieuw Microsoft en Nokia samenwerking zullen de twee bedrijven combineren hun respectieve IT-en telecommunicatie-technologieën in de gezamenlijke producten voor bedrijven en communicatie service providers (csp ‘ s).
“We zijn blij te verenigen Nokia’ s missie-kritische netwerken met Microsoft ‘ s cloud-oplossingen,” zegt Kathrin Buvac, President van Nokia Enterprise en Chief Strategy Officer. “Samen zullen we versnellen de digitale transformatie reis richting Industrie 4.0, het aanjagen van economische groei en productiviteit, zowel voor de ondernemingen en service providers.”
Microsoft en Nokia zijn belangrijke partners in de smartphone-markt in het eerste deel van dit decennium. Nokia was in feite het vlaggenschip van de Windows Phone-leverancier voor de apparaten en diensten apparaat werd gekocht door Microsoft in 2013.
Specifiek, de partners geloven dat de unie zal versnellen Digitale Transformatie-initiatieven, rijden automatisering, en laat klanten profiteren van de kracht van de Industrie 4.0. Gerichte branches omvatten de productie, smart cities, vervoer en gezondheidszorg.
Een vroeg voorbeeld van dit werk is de Nokia Digitale Automatisering Cloud combineert Azure services met een eigen 5G-klaar mobiel netwerk dat voorziet in industriële systemen met een betere dekking, grotere betrouwbaarheid en meer flexibiliteit dan een Wi-Fi-netwerk.