Opening van WhatsApp in de VAE zal de dood van andere erkende VoIP-apps

“Er is mogelijk een lift van dat verbod voor WhatsApp en dit gaat snel gebeuren, dit is wat we weten en begrijpen van de telecommunicatie autoriteit (TRA) hier in de verenigde arabische emiraten,” zei hij.
Een van de redenen genoemd voor het verbieden van chat-apps in de verenigde arabische emiraten is over de veiligheid, want het is end-to-end versleuteld en is het moeilijk voor de overheid om toezicht te houden.
De VAE is een van de weinige landen in de regio waar WhatsApp voice en video bellen is verboden. Saoedi-Arabië en vele andere landen in de regio had, hief het verbod op Skype en WhatsApp een paar jaar geleden.
“Als de VAE is dit te doen en als Facebook installeert de server in de verenigde arabische emiraten, het kan invloed hebben op andere Golfstaten ook,” Singh zei.
Sukhdev Singh, Directeur van research en consulting services provider Kantar, vertelde TechRadar Midden-Oosten, dat de opening van WhatApp betekent dat de mogelijkheid om te bellen met iedereen over de hele wereld is het gemakkelijk als de klantenbasis is gigantisch.
BlackBerry werd verteld door Saoedi-Arabië en de verenigde arabische emiraten in 2010 te installeren servers voor toezichthouders om te controleren BlackBerry Messenger en de encryptie sleutel te ontcijferen e-mails, berichten en surfen op het web op BlackBerry mobiele telefoons.
Door de openstelling van de WhatsApp, Tijd het Gezicht en Skype in de verenigde arabische emiraten, zei hij dat telecom operators gaan om meer geld te verdienen als voice omzet daalt drastisch en telos kan monetise gegevens als de apps kunnen alleen worden gebruikt in data-of WiFi-en tillen van dit soort beperkingen zullen alleen de economie stimuleren.
Buiten de verenigde arabische emiraten, andere VoIP-apps, te midden van vrij zijn, worden zelden gebruikt als ze Apple ‘s Tijd het Gezicht, Google Duo en Microsoft’ s Skype, die bieden een betere helderheid, kwaliteit en codering.

Veiligheid roept vragen op

Volgens TRA-2015 beleid op VoIP staten dat het alleen kan worden geleverd door een gelicentieerde telecom operators.
Mohammad Al-Kuwaiti, directeur-generaal van de verenigde arabische emiraten Nationale Elektronische Beveiliging Autoriteit, vertelde in een interview met CNBC, dat gesprekken zijn gevoerd met Facebook in eigendom van WhatsApp op de nationale veiligheid initiatieven.
Zelfs als WhatApp is, betaalt u een maandelijkse vergoeding, vergelijkbaar met wat andere VoIP-apps zoals Botim, YzerChat, HiU Messenger en C ‘Me door de telco’ s in de verenigde arabische emiraten, zei hij een groot aantal mensen zal verschuiven naar WhatApp van andere VoIP apps als het [WhatsApp] is beschikbaar op elke telefoon en het is een veel gebruikt platform over de hele wereld gratis.
Eerder, senior VAE ondernemers, FNC leden en ambtenaren van de overheid, met inbegrip van Khalef Al Habtoor, voorzitter van Al Habtoor Groep drong er bij de autoriteiten te openen VoIP apps als de verenigde arabische emiraten streeft naar steeds nummer één land in alles, inclusief de telecommunicatie sector.
Als de speculaties van het opheffen van het verbod op WhatsApp gaan uitkomen in de verenigde arabische emiraten, de opening zal een enorme impact hebben en onmiddellijk te doden andere voice over internet protocol (VoIP) apps aangeboden door de telecom-operatoren, Etisalat en du.
Zowel Etisalat en du bieden voor een maandelijkse vergoeding van Dh50 voor mobiele gebruikers voor VoIP-apps en-Dh100 per maand voor WiFi-gebruikers thuis.

Zou een Facebook-server in de VAE

Bovendien, als het gaat om de vaststelling van technologie, veiligheid en praktijken zei hij dat de VAE is altijd een voorloper en vele andere Golfstaten doen imiteren wat VAE doet.
Voor overheden om een weergave van de gegevens en de informatie die stroomt door WhatsApp vanuit het oogpunt van beveiliging, Singh zei dat Facebook kan gezegd worden dat een server in de verenigde arabische emiraten voor de autoriteiten om te controleren, vergelijkbaar met wat er gebeurd was met BlackBerry.
Voor Botim, YzerChat, HiU Messenger en C ‘ Me aan het werk, de andere kant van de lijn ook moet dezelfde app.
Wanneer contact opgenomen met de TRA weigerde commentaar te geven.
“Ik zal niet verbaasd zijn als de VAE onderhandelt en in staat om het gedaan te krijgen, andere Golfstaten, met name Saoedi-Arabië zou kunnen doen. Uiteindelijk, Apple ‘s Tijd het Gezicht en Microsoft’ s Skype zal worden geopend,” zei hij.
“VAE heeft veel gedaan om te voorkomen dat VoIP en veel inspanningen worden gedaan door de telecom operators in de strijd tegen illegale gebruik. De kwaliteit van Botim, YzerChat, HiU Messenger en C ‘ Me niet zo hoog zijn in vergelijking met WhatsApp, die wordt ondersteund door goede technologie en encryptie en heeft ook de steun van Facebook. Het vertrouwen van WhatsApp is zeer hoog,” zei hij.